DOLAR 32,2662
EURO 34,8261
ALTIN 2.430,39
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Android 9 Pie kullanım oranı ne kadar oldu?

15.10.2018
A+
A-

Hatırlayacağınız üzere iOS 12’nin yayınlanmasının ardından yaklaşık 1 ay gibi bir süre içerisinde iOS cihazların yüzde 50‘sininde son güncellemenin yüklü olduğu açıklanmıştı.  Fakat iOS’in rakibi olan Android içinse bu durum biraz daha farklı.

İşte Android kullanım oranları! Android Pie halen yok!

Google, Android sürümlerinin güncel kullanım oranlarını paylaşmaya devam ediyor. İşte 2018 yılı Eylül ayı Android kullanım oranları!

Rapora göre Google’ın yayınlamış olduğu en son güncellemeyi kullanan Android cihazların oranı yüzde 0.1 iken Google Pixel modellerinin yüzde 75‘inin Android’in son sürümünü kullandığı belirtildi.

Bildiğiniz üzere her akıllı telefon üreticisi Android Pie güncellemesini kendine has özelleştirmeler yaparak piyasaya sunuyor.

Bu sebepten dolayı, yeni güncellemenin Android tabanlı akıllı telefonlara gelmesi biraz daha uzun sürüyor. Google Pixel ise saf Android sürümünü kullandığından dolayı, yeni Android güncellemelerini en hızlı şekilde alıyor.

Yakın zaman içerisinde, Android işletim sistemini kullanan diğer firmaların yeni güncellemeyi kullanıcılarına sunması ile beraber Android Pie kullanım oranının artacağını da belirtelim.

Android Pie ile kullanıcılara sunulan yenilikler!

Android 9.0 ile birlikte yapay zekanın da yardımıyla akıllı telefonunuz daha akıllı, daha basit ve kullanıcılar için daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuluyor. Yeni özellikler arasında ekran çıkıntıları için dahili destek, yenilenen Hızlı Ayarlar paneli bulunuyor. Yeni bildirim özellikleri, bildirimlerdeki mesajlara yanıtlama ve akıllı yanıtlar da dikkat çekiyor.

Parmak izi doğrulama için güçlendirilmiş kullanıcı arayüzü, gizlilik geliştirmeleri, uygulamaların arka planda yaptıklarının yönetimi de yenilikler arasında.

Adaptif Batarya ve Adaptif Parlaklık ve Uygulama Aksiyonları ile Uygulama Dilimleri de yine kullanıcıların deneyimini çok daha ileri seviyeye taşıyacak. Dijital Sağlık özellikleri ise cihazınızla ne kadar zaman harcadığınızı yönetmeniz noktasında yardımcı olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.