DOLAR 32,3121
EURO 34,9423
ALTIN 2.449,90
BIST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Mükemmel selfie çekmenizi sağlayacak telefonlar

17.04.2020
A+
A-

Kamera performansı değerlendirmesi denildiğinde akla gelen isimlerden olan DxoMark’ın değerlendirmesine başvuruyoruz. Bu noktada en yüksek puanı alan ve en iyi selfie çeken telefonları bu listeye ekliyoruz.

Listede ilk 10’a bakıldığında Android telefonların ağırlığının olduğunu hissediyoruz. Listede ilk 10’daki tek iPhone, geçen yılın eylül ayında karşımıza çıkan ailenin güçlü üyesi iPhone 11 Pro Max.

Bunun dışında listede, Huawei ve Samsung başarılı bir ön kamera performansı sunuyor gibi duruyor. Zaten kullanıcılar tarafından tam not alan modellere imza atan iki şirket bu noktada listede önemli yer tutuyor.

Apple iPhone 11 Pro Max

En başarılı ön kamera deneyimi sunan telefonlar arasında ilk 10’da yer alan Apple’ın şu an için en güçlü ve iyi performanslı telefonu olan iPhone 11 Pro Max, bu listede 8’inci sırada yer alıyor. 92 puan ile DxoMark’ın değerlendirmesinde yer alan telefonun başarılı bir selfie performansı sunduğunu söylemek mümkün.

Telefon çıktığı günden bu yana kullaıncılardan tam not almayı başarmış olsa da ondan çok daha iyi ön kameraya sahip telefonlar bulunuyor.

Telefon bize 6.5 inç büyüklüğündeki OLED ekran 1242 x 2688 piksel çözünürlük sunuyor. Dolby Vision, HDR10 ve 120 Hz dokunmatik algılama gibi güncel teknolojiler bu ekranda yerini koruyor.

Telefonun ana kamerasında karşımıza 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframa sahip olan geniş açılı bir lens çıkıyor. Bu lense 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip telefoto ve 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyaframa sahip ultra geniş açılı lens eşlik ediyor.

Ana kamera ve telefoto lens, OIS ve PDAF ile güçlendirilirken cihaz 2x optik yakınlaştırma yapabiliyor. 4K 60 FPS / Full HD çözünürlükte 240 FPS video kaydı gerçekleştirebilen telefon, HDR ve stereo ses kayıt desteğine sahip. Bunların yanında ön kamera özelliklerine baktığımızda telefon, 12 Megapiksel ile bizleri karşılıyor. Daha geniş açılı olan bu kamera 23 mm eşdeğeri lens ile önceki modellere göre daha başarılı bir performans sunuyor.

iPhone 11 Pro Max özellikleri ve fiyatı

Uzun zamandır merakla beklenen iPhone 11 ailesi tanıtıldı. Ailenin en büyüğü olan iPhone 11 Pro Max özellikleri de bu etkinlikle resmiyet kazandı.

1 2 3 4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.