DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Amerika’da kasırga alarmı!

27.09.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Florida sakinleri, yaklaşmakta olan Ian kasırgasına yaratması beklenen tahribata karşı karşı evlerinin çevresini kum torbalarıyla tahkim ettiler ve marketlere akın edip temel ihtiyaç maddelerini stokladılar.

Dün akşam 2. kategori şiddetinde olan, saatte 160 kilometrelik rüzgar hızındaki kasırganın Küba’ya yaklaşana kadar şiddetlenmesi bekleniyor.

Meteorologlar, Ian kasırgasının Küba’yı etkiledikten sonra, Cuma erken saatlerde Tamba körfezinin kuzeyine ya da kuzeybatıya yönelerek Florida eyaletinin Panhandle bölgesinde etkili olabileceğini tahmin ettiler.

Ian kasırgasının istikametinde Florida’nın olmasından dolayı, ABD’nin uzay ajansı NASA, uzun süredir yapılması planlanan ancak fırlatılması üçüncü kez ertelenen dev Artemis 1 ay roketini Cape Canaveral fırlatma rampasından çıkartmak zorunda kaldı.

Florida valisi Ron DeSantis, “Bu gerçekten çok büyük bir fırtına” derken Biden yönetimi, 21 milyon nüfuslu eyalet için kamu sağlığı acil durumunu ilan etti.

Her yıl düzenli olarak yılın yarısında kasırgalara maruz kalan Florida, geçtiğimiz yıllarda Ian’dan çok daha kuvvetli ve yağış bırakan kasırgalara maruz kalmıştı.

Kasırgaların artan gücünü iklim değişikliğine bağlıyorlar.

İklim değişikliğe nedeniyle kasırgaların daha yavaş ilerlediği ve bu nedenle daha fazla yağış bıraktığı tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.