DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Alibaba, gerginliği azaltmak için harekete geçti Pekin ve Washington arasındaki gerilimin ortasında kalan Alibaba, Trump yönetimi ile oluşan gerginliği…

22.08.2020
A+
A-

BBC’nin haberine göre bilgi, ticaret devinin üç aylık satışlarında beklenenden daha iyi bir sıçrama yapacağını duyurduğu açıklamada geldi. Zhang, yatırımcılara seslenerek “Alibaba’nın ABD’deki birincil ticaret ortağı Amerikan perakendecileri, çiftçileri ve küçük işletmeleridir. Biz tüm ortaklarımızı önemli pazarlara satış yapması için destekliyoruz.” İfadelerini kullandı. Öte yandan Pekin ve Washington hükumetinin arasındaki gerginliğe de değinen CEO, “ABD hükumetinin Çin şirketlerine yönelik politikalarını yakından takip ediyoruz. Durumu olası etkileriyle ölçerek değerlendirmeye çalışıyoruz. Her türlü düzenlemeye uymak için gerekli önlemleri alacağız.” diyerek ellerinden gelen toleransı göstermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Firmanın hisseleri, dünyanın dört bir yanındaki yatırımcıların Koronavirüs salgını sırasında teknoloji şirketlerine yatırım yapmasıyla yüzde 20 artmıştı. Aynı zamanda Hangzou merkezli firma, Haziran ayında sona eren üç aylık dilimde hisselerini yüzde 34 artırdığını duyurmuştu.

Bu ayın başlarında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerikan teknoloji firmalarını Trump yönetiminin başlattığı ‘Temiz Ağlar’ programının bir parçası olarak Tencent, Alibaba ve Badiu’nun aralarında olduğu Çinli şirketlerle bağlarını kesmeye davet etmişti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.