DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Akıllı telefonlarda küresel bazda beklenen sert düşüş!

30.04.2020
A+
A-

Geçenlerde Samsung’un özellikle satışlar tarafında kan kaybettiğini görmüştük. Aynı bir şart, Apple, Huawei ve diğer teknoloji devleri için de geçerli. TrendForce’un yeni yayımladığı bir rapora kadar haziran ayında 287 milyon telefonun üretilmesinin beklendiğini aktarıyor.

Zeki telefon üretimi düşüyor buna yan olarak da akıllı telefon satışları da manâlı ölçüde düşüyor.

Söz konusu rakamın düşüklüğünü bilmek için şöyle bir örnek devretmek gerekiyor: Samsung küresel bazda takvim olarak 300 milyondan pozitif telefon üretiyor. Aylık bazda bakıldığında kayda değer bir düşüşün görüldüğü üretim ve satışlar, ilerleyen dönemde etkisini daha da hissetirecek gibi duruyor.

Paylaşılan bu rakamlar geçen yılın aynı dönemine kıyasla akıllı telefon üretiminin yüzde 16,5’e dek düşeceğini gözler önüne seriyor.

Teknoloji devlerinin arz zinciri aksıyor da yine de imal devam ediyor. Buna karşın zeki telefon üretimi ve satışlar noktasında sert düşüşler ile rastlamak muhtemel.

Hatta yeni yapılan bir yorumlama Samsung’un ve Apple’ın önderlik tablosunda birincil üçteki yerini koruyacağını söylüyor olsa da Çin merkezli şirketlere oranla pazar paylarında kayda değer bir düşüş bekleniyor.

Salgın faktörünün devreye girmesiyle takvim zeki telefon üretim tahminlerinin 2019 yılına oranla yüzde 11,3 oranında azaldığı söyleniyorken, birçok teknoloji devinin de bu sert düşüşten negatif etkileneceğinin özellikle altı çiziliyor. Samsung satışların düşmesine ast olarak üretiminin de düştüğünü açıklamıştı. Benzer bir yorumlama iPhone’lar için Apple kadar da bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.