DOLAR 32,3310
EURO 34,6890
ALTIN 2.407,49
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Amazon’un Şirketi ve Jeff Bezos’u Korumak İçin Büyük Bir Twitter Ordusu Kurduğu İddia Edildi

06.04.2021
A+
A-

eBay’in kurucu ortaklarından bir tanesi tarafından kurulan The Intercept isimli bir haber sitesi, bugün çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi. Bu iddiayı Amazon’un şirket içi belgelerine dayandıran ekip, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından olan Amazon’un şirket ve şirket kurucusu Jeff Bezos’u koruyabilmek için devasa bir Twitter ordusu kurduğunu açıkladı.

The Intercept’in iddialarına göre Amazon’un Twitter’da kurduğu ordu, bugün Türkiye’de de sıklıkla denk geldiğimiz “troller” gibi çalışıyor. Amazon ya da Jeff Bezos’la ilgili Twitter’da yapılan her paylaşımı büyük bir titizlikle inceleyen ekip, insanlara da doğrudan cevap veriyormuş. Ancak bu trol ekibini alıştığımız gruplardan ayıran bir fark var. Öyle ki Amazon, kurduğu bu sosyal medya ordusunun “AmazonFC” ile başlayan kullanıcı adlarını kullanmasını istemiş. Kullanıcılar, bu bölümden sonra diledikleri özelleştirmeyi yapabiliyorlarmış.

Amazon, Twitter’da kurduğu orduya eğitim vermiş

Amazon

The Intercept’in orta çıkardığı şirket belgelerindeki bilgilere göre Twitter’daki ordu, kime ne cevap vereceklerine dair bazı eğitimler almışlar. Özellikle de olumsuz yorumlara yönelik oluşturulan taslaklar, söz konusu paylaşımlara doğrudan müdahale edilmesini sağlıyormuş.

Amazon, söz konusu iddialarla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bir açıklama yapılırsa, bu iddiaların büyük bir ihtimalle reddedileceğini açıkça söyleyebiliriz. Ayrıca Jeff Bezos, kısa bir süre sonra Amazon’daki görevini devredecek. Bu devir işleminden sonra Twitter ordusunun nasıl çalışacağını ise zaman gösterecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.