DOLAR 32,5490
EURO 34,8521
ALTIN 2.427,16
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Akciğer Kanseri Nasıl Geçer?

19.06.2020
A+
A-

Akciger kanseri sigara içen kişilerde görülebilir lakin sigara içmeyen insanlarda da rastlanan bir hastalıktır. Akciger kanserinin oluşmasının ve artmasının en büyük nedenlerinden sigara gösterilmektedir. Sigara açık havada bazı faktörler yer almaktadır. İşte o faktörler;

Sigara evet büyük bir etken olabilir lakin bunun yanında kalıtımsal etmen, yaş ve hatalı beslenme de bu hastalığı tetikleyen nedenlerden biri olabilir.

AKCİGER KANSERİ BELİRTİLERİ

Yaşam kalitenizi düşüren bu rahatsızlık önce zor nefes alma ve hırıltılı solunum ile başlar. Bir türlü geçmeyen öksürük, iştah kaybı, kanlı öksürük, gögüste oluşan sızı ve ses kısıklığı ilk belirtilerdir.

AKCİGER KANSERİ TEDAVİSİ

Akciger kanseri ilerleme süresiyle kişinin afiyet durumuna bağlı olarak istikrarsızlık gösterir. Bu hastalıkta güvendiğiniz bir hastane ve hekim iyileşmenizde büyük etkendir. Akciger kanseri ameliyatı sonrası kalan az sayıdaki kanser hücresi sonradan adjuvan tedavisi ile yok edilebilir. Yada kemoterapi veya radyoterapi de alabilirler. Akciger kanserinin erken tedavisinde kimi vakit bile adjuvan tedavisi gerekmemektedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.