DOLAR 32,1754
EURO 34,9809
ALTIN 2.506,50
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Aft (Ağız Ülseri) Nedir?

21.06.2020
A+
A-

Toplumun yüzde 20’sinde görülen, acı ve kaşıntıya niçin olan aftlar, yanak ısırması, sigara içmek, gerginlik, dişleri sert fırçalama, ağızın sıcak besinlerden yanması, vitamin eksikliği, enfeksiyon ve sistemik bir hastalığın bulgusu olarak ortaya çıkabilmektedir. Daha ciddi vakalarda ise bu yaraları, şişirilmiş lenf düğümleri, somut dermansızlık ve alev takip etmekte. Aftlar boyutlarına göre değişim gösterir ve nadirde olsa tıbbi müdahalelere gereklilik duyar.

AFT (AĞIZ ÜLSERİ) NEDİR?

Ahali aralarında aft olarak bilinen ağız ülseri, ağız içerisinde diş etlerinden dil yüzeyine, iç yanaktan damağa dek tekrar görülebilir. Ortası beyaz delik gibi olup, kenarları kırmızı olan bu küçük yaralar kişinin jurnal hayatında kendisini aralıksız rahatsız hissetmesine niçin olur. Bir şeyler yiyip içmenin yanı sıra konuşurken zeka canın acımasına niçin olan bu yaralar kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür.

AFT (AĞIZ ÜLSERİ) NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Aft yaraları herhangi bir çare uygulanmadan 7 ila 10 gün arasında kendiliğinden iyileşebilir. Fakat bu süreyi kısaltmak içinse değişik çare yöntemleri uygulanabilir. Bu yöntemler ise şu şekildedir:

Mikropsuz edilmiş su ile sulandırdığınız alkolü temiz bir pamuk ile yaranın bulunduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. Su ve karbonatı karıştırarak sabahleyin akşam ağzı çalkalayabilirsiniz. Yarım bardak suyun içerisine 2 tatlı kaşığı tuz ekleyerek 2 saatte bir karışımla gargara yapabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Ağız Suyu Diyabet Riskini Arttırıyor!

Ağız Suyu Şeker Hastalığı Riskini Arttırıyor!

Ağız İçi Yarasına Ne İyi Gelir?

Ağız İçi Yarasına Ne İyi Kazanç?

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisini Duyunca Bırakacaksınız!

Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisini Duyunca Bırakacaksınız!

İLİşKİLİ GALERİLER Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Bunalım Belirtileri Nelerdir?

Ağız Kokusunu Azaltan 10 Etkili Yöntem

Ağız Kokusunu Azaltan 10 Etkin Yöntem

Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Bağırsak Paraziti Belirtileri

Bağırsak Paraziti Belirtileri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.