DOLAR 32,3808
EURO 34,6083
ALTIN 2.388,38
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Türkiye’de Antibiyotik Kullanımı Konusunda Alarm Verildi

15.12.2020
A+
A-

ABD ve Hindistan’da merkezli düşünce kuruluşu The Centre for Disease Dynamics, Economics and Policy (Cddep) kapsamlı bir araştırma yayınladı. İnsanların hem hastalıkları bitirmek için sağlık sisteminde hem de et ve balık çiftliklerinde kullanılan antibiyotiklerin uzun vadede büyük zararlar verebileceğini belirten kuruluş dünya üzerinde antibiyotik kullanımını mercek altına aldıkları kapsamlı araştırmalarıyla gündem oldu.

YILDA 10 MİLYONDAN FAZLA İNSANI ÖLDÜRMESİ BEKLENİYOR

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2050 yılına kadar en büyük 10 sağlık tehdidinden biri olarak belirttiği antibiyotiğe dayanıklı enfeksiyonların yılda 10 milyondan fazla kişinin ölmesine neden olması bekleniyor.

Cddep, ‘İlaca Dayanıklılık Endeksi’ hazırladı ve tüm dünyada antibiyotiklerin kullanım ve dirençlerini açıkladı. Farklı ülkelerdeki ilaçların kullanım oranlarını ve buna karşılık ne kadar direnç kazandığını inceleyen araştırmada Türkiye’de bulunuyor.

‘TÜRKİYE’DE HASTALARA ÇOK YAYGIN BİR ŞEKİLDE VERİLİYOR’

Financial Times’ın haberine göre, Türkiye’de antibiyotik kullanımının yaygın olduğu ifade edilirken bu nedenle ilaçlara direncin fazla olduğu ileri sürüldü. Haberde, ‘Türkiye, OECD ülkeleri arasında en yüksek direnç oranına sahip ülkelerden biri bunun sebebi antibiyotiklerin hastalara çok yaygın bir şekilde verilmesi. Sırbistan’da da hastanelerde uygun olmayan durumlarda antibiyotik vererek yüksek dozda ilaç kullanmak’ açıklamalarına yer verildi.

VİETNAM KULLANIM ORANINDA DÜNYA BİRİNCİSİ

Bunun yanı sıra Vietnam en fazla antibiyotik kullanan ülke seçildi. Vietnam’da hem tarımda hem de sağlık sektöründe antibiyotiklerin yaygın olarak kullanıldığı belirtildi.

İLİşKİLİ HABERLER Antibiyotikten Daha Güçlü Bir Karışım

Antibiyotikten Daha Güçlü Bir Karışım

Antibiyotik Yerine Bal Tüketilmeli

Antibiyotik Yerine Bal Tüketilmeli

Bebeklikte Kullanılan Antibiyotik Çocukluk Obezitesi Riskini Artırıyor

Bebeklikte Kullanılan Antibiyotik Çocukluk Obezitesi Riskini Artırıyor

Bebeklikte Antibiyotik Kullanımı Hastalıklara Zemin Hazırlıyor

Bebeklikte Antibiyotik Kullanımı Hastalıklara Zemin Hazırlıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Antibiyotikle Eşit Doğal Yiyecekler!

Antibiyotikle Eşit Doğal Yiyecekler!

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Mutfağımızdaki Doğal Antibiyotikler Neler?

Mutfağımızdaki Doğal Antibiyotikler Neler?

Koronavirüs'te Gerçek Rakamları Açıkladı, Başına Gelmeyen Kalmadı!

Koronavirüs’te Gerçek Rakamları Açıkladı, Başına Gelmeyen Kalmadı!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.