DOLAR 32,3533
EURO 34,7853
ALTIN 2.394,04
BIST 10.264,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Afiyet Bakanlığı’ndan corona virüs rehberi! Kontrollü sosyal yaşam başladı. Sıhhat Bakanlığı da bu kapsamda ayrı sektörler için corona virüs rehberi…

15.05.2020
A+
A-

Toplumda Salgın Yönetimi adı altında yayınlanan rehberde birçok ayrı sektör bulunuyor. Bu sektörler arasında maden, pazar yeri, şantiye, bakkal, minibüs ve AVM’leri saymak mümkün.

Yayınlanan rehberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Peki hangi sektörler için, hangi maddeler uyarı çekiyor?

Bakkallar için alınacak önlemler aralarında tabii ancak maskesiz müşterilerin içeri alınmaması kriteri bulunuyor. Ayrıca çalışan ve müşteri dahil 4 metrekareye 1 birey olacak şekilde bulunulması da şart. Sıra bekleyen müşteriler iş yeri dışarıya sosyal mesafe kurallarına göre emin işaretlerde beklemeli ve Personelin dinlenme alanlarında 1 metrelik sosyal mesafe korunmalı.

Pazar yerleri için alınması gereken önlemlerin başında ise tüm antre ve çıkışların kontrolü bulunuyor. Pazarlara da maske ile giriş zorunlu ve her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde sınırlandırılması gerekiyor. Pazar esnafının bağırarak satmak yapmaması da alınacak önlemler aralarında.

Minibüslerde her müşterinin kendi ücretini kendisi vermesi ve para üstünü kendisi alması gerekiyor. Bir kişilik koltuklara 1 birey, 2 şahsiyet koltuklara 1 kişi, 4 kişilik koltuklara 3 kişi oturacak şekilde yolcu alınabiliyor. Gün içinde araca binen her müşteriye yetecek şekilde alkol bazlı el antiseptiği de tekrar bulunması gerekenler aralarında. Minibüslerde de maske takmak gerekli.

AVM’lere baktığımızda ise her 10 metrekareye 1 kişi olacak şekilde kişi sayısının sınırlandırılması gerektiğini görüyoruz. Hem olabildiğince fazla sayıda antre kapısının açılması da kayda değer. Yemek Yemek katlarındaki bütün masa ve sandalyenin kullanılması engellenmeli ve artık AVM’lerde vale hizmeti ve oto yıkama hizmeti verilmemeli, broşür dağıtımı, mama sandalyesi kullanımı, genel alanlarda yemek ve diğer gıdaların tüketimi yapılmamalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.