DOLAR 32,5317
EURO 34,8626
ALTIN 2.441,40
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Wikipedia ne zaman açılacak sorusuna yanıt geldi! Wikipedia ne zaman açılacak sorusuna yeni bir iddia geldi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi…

13.01.2020
A+
A-

Wikipedia için Anayasa Mahkemesi tarafından verilen hak ihlali kararı ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den konu ile alakalı açıklama gelmişti. Açıklamasında “Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı açıklayınca Wikipedia açılacaktır.” ifadelerini kulanan bakan, gerekçeli karardan sonra Wikipedia’nın açılacağını belirtmişti. Ortaya atılan yeni iddialarda ise Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı ne zaman açıklayacağı cevap buldu.

Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi, yazdığı yazısında konuyla alakalı bir takım açıklamalarda bulundu.  “Edindiğim bilgiye göre gerekçeli karar büyük ölçüde tamamlanmış, gerekli incelemeleri yapılmasıyla birlikte 1 hafta 10 gün içinde yayınlanacak.” diyen Abdülkadir Selvi, Wikipedia ne zaman açılacak sorusuna cevap vermiş oldu.

Eğer Selvi tarafından ortaya atılan iddialar gerçekleşirse, 10 gün içerisinde hasret kaldığımız Wikipedia ile tekrar kavuşacağız.

Wikipedia neden kapatıldı?

Wikipedia, birçok konuda insanlara bilgi veren bir platform. Özgür ansiklopedi olarak da bilinen platformda Türkiye hakkında hakkında yazılan bazı yazılarda terör örgütleri ile Türkiye’nin ilişkili olduğunu belirten cümleler bulunuyordu. Bu yazıların ardından 29 Nisan 2017’de Wikipedia’ya Türkiye’de erişim engellenmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.