DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Afiyet Bakanı, İstanbul ve Wuhan’ı karşılaştırdı! Afiyet Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları şu sıralar dört gözle bekliyoruz. Son olarak Koca, İstanbul…

24.04.2020
A+
A-

Bütün Türkiye, Afiyet Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına uyarı indirilmiş durumda. Corona virüsü ile ilgili gelen bütün açıklamaları yakından peşine düşüp takip ediyor ve sizlere aktarıyoruz. Son olarak çıkan haberde Sağlık Bakanı, İstanbul ve Wuhan’ı karşılaştırdı.

Türkiye’nin Wuhan’ı İstanbul oldu diyen Koca, İstanbul’un Wuhan’dan daha iç içe bir kent olduğunu ama salgını İstanbul’da denetim altına aldıklarını söyledi. Üçer uzmandan oluşan bir ekibin 1.300 vasıta ile bütün İstanbul’u bulaş zincirinin tespiti için dolaştığını söyleyen Koca, tıbbi dedektif gibi iz sürüldüğünü, bu yöntemin uygulanmaması durumunda salgının yoklama altına alınmasının şiddet olacağını belirtti. Bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “Çünkü ilk gelen hastalar solunum desteğine ihtiyaç duyacak halde idi. Bulaşı zinciri belirlendikçe hastalar erken teşhis ile tedaviye alındı ve süreç idare edilir düzeyde gelişti”

Koca, Ramazan’ın kritik eşik olduğuna da dikkat çekti. Toplum sağlığı için vatandaşların tokalaşma, kucaklaşma konularına uyarı etmesi gerektiğini vurguladı.

10 Nisan’da ani bir kararla alınan sokağa çıkma yasağı ile ilgili de konuşan Koca, bu tablodan üzüntü edildiği gibi bir sonucun çıkmadığını söyledi. Süreç, 10 Nisan’daki ani hareketlenmeye karşın kontrol edilebilir düzeyde seyretti.

Son olarak, Türkiye Bağışıklık Haritası üstünde çalışıldığını söyleyen Afiyet Bakanı, “10 bin örneklem üzerinden, PCR yöntemi ile vatandaşlarımızdan numune alarak, Kovid 19 bağışıklığı gelişenleri, henüz bu hastalığa yakalanmamış olanları yüzde dağılım olarak belirlemeye çalışacağız. Bu veriler de ilerideki kararlarımıza ışık tutacak nitelikte olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.