DOLAR 32,3441
EURO 34,8731
ALTIN 2.377,97
BIST 10.209,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

ABD’li Şirket Johnson & Johnson Kovid-19 Aşı Çalışmalarını Durdurdu

15.10.2020
A+
A-

Kovid-19 aşısını geliştirmeye en yakın şirketlerden biri olan Johnson & Johnson’dan, aşıya çalışmalarıyla ilgili endişe verici bir açıklama geldi. ABD merkezli şirket, klinik deneylere ara verdiğini bildirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, klinik denemelerde gönüllü olan birinde ‘açıklanamayan bir hastalık’ ortaya çıktığı için bu kararın alındığı belirtildi.

Açıklamada, ‘Katılımcının hastalığı, kurallarımız gereği değerlendirme altına alındı. Covid-19 aşısı için klinik gelişme verilerini en şeffaf biçimde paylaşmak istiyoruz. Aşının yan etkileri her ne kadar ciddi de olsa klinik çalışmaların bir parçasıdır, özellikle bu tür geniş kapsamlı çalışmalarda’ ifadelerine yer verildi.

HASTALIĞIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Hastalığın aşı çalışmasıyla mı ilgili olduğu, yoksa tesadüf sonucu mu ortaya çıktığı sorusu yanıtlanıncaya kadar çalışmaların devam etmeyeceği belirtildi.

Şirket üçüncü aşama aşı çalışmalarına Eylül ayının başında başlamıştı.

ŞİRKET 60 BİN KİŞİYLE AŞI ÇALIŞMASINI YÜRÜTÜYOR

CNN’e konuşan Brown Üniversitesi’nden Dr. Ashish Jha, Johnson&Johnson’ın kendi bilgisi dahilinde, 60 bin kişi üzerinde en büyük aşı çalışmasını yürüttüğünü belirtti. Dr. Ashish Jha bu büyüklükte bir çalışmada duraksamaların olabileceğini de sözlerine ekledi.

AstraZeneca da aşının son aşamasındaki testlerinde İngiltere’de bir denekte omurilik iltihabına rastlanması üzerine çalışmalarına kısa bir süre ara vermişti. AstraZeneca yaptığı incelemeler sonucunda denekteki rahatsızlığın aşıyla alakalı olmadığını duyurmasından sonra dört ülkede testlere tekrar başladı fakat henüz ABD’deki çalışmalar için yeniden onay alamadı.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüse Karşı Kitlesel Test Kararı Alındı

Koronavirüse Karşı Kitlesel Test Kararı Alındı

Koronavirüs Telefon Ekranında ve Paralarda 28 Gün Kalabiliyor

Koronavirüs Telefon Ekranında ve Paralarda 28 Gün Kalabiliyor

Koronavirüse Yakalanmak İçin Gönüllüler

Koronavirüse Yakalanmak İçin Gönüllüler

Kovid-19 Aşısı Onaya Sunulmaya Hazır Olabilir

Kovid-19 Aşısı Onaya Sunulmaya Hazır Olabilir

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Chanel Defilesinde Koronavirüs Unutuldu

Koronavirüsü Yenen Nihat Hatipoğlu Yaşadıklarını Anlattı

Koronavirüsü Yenen Nihat Hatipoğlu Yaşadıklarını Anlattı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.