DOLAR 32,3850
EURO 34,7525
ALTIN 2.403,42
BIST 10.158,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği saldırılarda 5 Husi mensubu hayatını kaybetti

Kızıldeniz’de Husilerin saldırılarını gerekçe gösteren ABD ve İngiltere orduları, Yemen’in başkenti Sana dahil çok sayıda kenti karadan ve denizden vurdu. Yemen’i cehenneme çeviren saldırılarla ilgili açıklamada bulunan İran destekli Husiler, ABD ve …

12.01.2024
A+
A-

Kızıldeniz’de Husilerin saldırılarını gerekçe gösteren ABD ve İngiltere orduları, Yemen’in başkenti Sana dahil çok sayıda kenti karadan ve denizden vurdu. Yemen’i cehenneme çeviren saldırılarla ilgili açıklamada bulunan İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere’nin düzenlediği saldırılarda 5 mensubunun öldüğünü duyurdu.

“ABD VE İNGİLTERE YEMEN’E 73 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ”

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, televizyon kanalına yaptığı açıklamada, bölgedeki gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Seri, “ABD ve İngiltere’nin, İsrail’in Gazze’de işlediği suçların devamına verdiği destek bağlamında Yemen’e 73 saldırı gerçekleştirdiğini” ifade etti.

HUSİLERDEN 5 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ YARALANDI

Saldırılarda başkent Sana, Hudeyde, Taiz, Hacce, Sada illerinin hedef alındığını belirten Seri, saldırılar sonucu Husilerden 5 kişinin öldüğünü, 6 kişinin ise yaralandığını kaydetti.

KIZILDENİZ’DE NELER OLUYOR?

SALDIRILAR TİCARETİ SEKTEYE UĞRATTI

Husilerin saldırıları, Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12’sinin yapıldığı Süveyş Kanalı’ndan geçişleri tehlikeye atarken, Kızıldeniz’de ticari gemilerin uğradığı saldırılar ve şirketlerin pes peşe aldığı kararlar, küresel ekonomide yeni bir “tedarik zinciri krizi”nin başlayacağına ilişkin endişeleri artırmıştı.

ABD VE İNGİLTERE GECE YARISI YEMEN’İ VURDU

Son olarak ABD ve İngiltere ordusu dün gece, Kızıldeniz’deki saldırılara misilleme olarak Yemen’deki Husi hedeflerini savaş uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurdu. En az 12 Husi hedefi infilak ederken Yemen’in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyuldu.

ABD BAŞKANI BIDEN: SALDIRI TALİMATINI BEN VERDİM

Saldırıyla ilgili konuşan ABD Başkanı Biden, “Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda’nın da desteğiyle Yemen’de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.