DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Giresun Adası Çevre Düzenlemesi: Turizme Kazandırılan Tarihi Ada

Giresun Adası çevre düzenlemesiyle tarihi ada turizme kazandırılıyor; doğal güzellikler korunarak ziyaretçi deneyimi artırılıyor.

13.10.2025
A+
A-

Giresun Adası üzerinde yürütülen Çevre Düzenlemesi Uygulama Projesi’nin son aşamalarına gelindi. Orta Çağ’dan kalma surlar, manastır harabesi, şapel ve sarnıç gibi tarihi kalıntıların yanında kuş çeşitliliği de mevcuttur; adanın doğal ve kültürel mirasıyla turizme kazandırılması hedefleniyor. Projenin bu ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, saha çalışmalarını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Vali Serdengeçti, Doğu Karadeniz’de insan yaşayabilecek tek ada konumundaki Giresun Adası’nın turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca adanın kısa sürede bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olacağını vurguladı ve ziyaretçi akışının artacağını dile getirdi: “Bu ada, Giresun turizmi için stratejik bir gelişme olarak görülüyor; hayırlı olsun.”

Milletvekili Temür ise projenin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek yürüyüş yolları, oturma grupları, seyir terasları ve restoran gibi unsurların projenin ana parçaları olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, Kültür ve Turizm Bakanı, ilgili valilik ve müdürlükler ile birlikte Giresun’un turizmine ve halkına çok değerli bir katkı sunulduğunu ifade etti.

Programa Giresun İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdem Kılavuz ile Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara da katıldı. Kaynaklar: AA / Atakan Çıtlak – Kültür-Sanat ve Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.