6 Yaşındaki Metin’in Sünnet Sonrası Ölümü ve Sağlık İhmal İddiaları
6 yaşındaki Metin’in sünnet sonrası yaşadığı trajik ölüm, sağlık ihmal iddialarıyla birlikte gündeme geldi. Bu olayın arka planı, sağlık sistemindeki eksiklikler ve sorumluların tespiti üzerine derinlemesine bir inceleme.
6 Yaşındaki Metin’in Sünnet Sonrası Ölümü: Skandal İddialar
Niğde‘de özel bir tıp merkezinde gerçekleşen bir olay, sağlık sistemindeki ciddi boşlukları gözler önüne serdi. İddiaya göre, doktor olmayan bir çalışanın sünnet ettiği 6 yaşındaki Metin Muhammet Erdem, yanlış ilaç ve usulsüz sevk nedeniyle hayatını kaybetti. Olay, 30 Ocak’ta Niğde‘de bulunan Yaşam Tıp Merkezi’nde başladı. Metin, sünnet sonrası geçmeyen ağrılar sebebiyle tıp merkezi doktoru tarafından yazılan ağrı kesici şurubu içtikten sonra fenalaştı.
2 Şubat’ta ailesi tarafından Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen çocuğa, iddialara göre yapılan kan testlerinin sonucu çıkmadan, evde verdikleri ve çocuğun kusarak tepki verdiği ağrı kesici bu kez damar yolu ile verildi. O gece, ailenin imkanları ile önce Kayseri’ye, ardından ambulans helikopterle Malatya’ya sevk edilen küçük çocuk, ağabeyinden yapılan karaciğer nakline rağmen hayata tutunamadı.
Baba Mehmet Erdem, oğlunun sünnet sonrası yaşadığı ihmal ve yanlış tedaviler nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Geçen 9 ay boyunca adli sürecin başlatılmadığını belirten Erdem, “Niğde’deki özel bir tıp merkezinde çocuğumu sünnet eden kişinin doktor olmadığını, e-Nabız kayıtlarında başka bir isim olduğunu gördüğümüzde öğrendik. Bu durumu tıp merkezinin yetkililerine sorduğumuzda, dışarıdan bir sünnetçiyi getirip sünnet ettiklerini söylediler.” dedi.
Erdem, çocuğunun karaciğer nakli sürecinde kendisine para teklif edildiğini de belirterek, “Doktor sandığımız sünnetçi, çocuğum evde kusmaya başladığında verilen şurubu ‘Ağrısı varsa bir saatte verin’ dedi. Durum düzelmeyince Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gitmek zorunda kaldık ve burada da aynı hatalarla karşılaştık. Sapasağlam götürdüğümüz çocuğumuza, hiçbir kan tahlili yapılmadan tepki verdiği ağrı kesici bir kez daha damardan verildi ve benim çocuğum komaya girdi.” ifadelerini kullandı.
Çocuğunun durumu ağırlaşınca, nöbetçi hekimin kendi imkanlarıyla Kayseri’ye götürmeleri gerektiğini söylediklerini aktaran Erdem, “Verilen yanlış ilaç ve geçen süre nedeniyle karaciğer nakli için Malatya’ya sevk edildik. Malatya’ya gittiğimizde yaşanan gecikmeden dolayı oğlum nöbet geçirince acil bir şekilde ameliyata alındı. Ağabeyi donör oldu ve karaciğer nakli gerçekleştirildi. 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra uyandı fakat durumu kötüleşince hayatını kaybetti.” dedi.
Erdem, yaşanan süreçle ilgili resmi evrakların elinde olduğunu ve çocuğunun hayatını kaybettiği nedeniyle yaşanan hataların sorumlularının ortaya çıkarılmasını istedi. “9 ay geçti, dava açılmadı. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum. Biz zaten yaşamıyoruz ama haklı haksız kim varsa ortaya çıkarılmasını istiyoruz.” diyerek yaşadığı derin acıyı dile getirdi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SEMA TEKELİ – 3.Sayfa