DOLAR 35,4856
EURO 36,4774
ALTIN 3.091,70
BIST 9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Az Bulutlu
İstanbul
10°C
Az Bulutlu
Pts 10°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 13°C

İftar Sonrası Şişkinliğe Ne İyi Gelir?

13.05.2020
A+
A-

Uzman Beslenme Uzmanı Hilal Konak, şişkinliği onarmak için kakule çiğnenebileceğini söyleyerek, konuya ilişkin kayda değer tavsiyelerde bulundu.

ŞİŞKİNLİĞİ ALIKOYMAK İÇİN NE GERÇEKLEŞTIRMEK GEREKİR?

Sindirim sorunu yaşamamak için başlangıçta gıda ve içecekleri çok sıcak tüketmemek gerekir. Çorbalar mutlaka ılık şekilde tüketilmelidir. Çorba tüketiminden sonradan 10-15 dakika kadar bekleyip başlıca yemeğe pek geçirmek, sindirim güçlüğü ve şişlik sorunlarının önüne geçecektir.

Besinleri küçük porsiyonlarda, yavaş ve ayrıntılarıyla çiğnenerek tüketmek önemlidir. Bu sayede keza tokluk şehvetli oluşacak keza de besinler daha kolay sindirilecektir. Besinleri doğru şekilde pişirmek çok önemli. Yemekler pişirirken kızartma, kavurma yöntemlerini uygulamamanızda fayda var. En doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırın, haşlama ya da buğulamadır.

ŞİŞKİNLİĞE NE İYİ GELİR?

Çorbalara ya da yemeklere eklenen kimyon şişkinliği azaltmada etkili bir baharattır. İftardan 1-2 saat daha sonra tüketeceğiniz 1 fincan rezene çayı da şişkinliğinizi hafifletecektir. Papatya çayı, nane çayı ve yeşil akarsu da şişkinliğe iyi gelen bitki çayları arasındadır.

İftardan sonradan kakule çayı da içebilir ya da doğrudan doğruya kakulenin kendisini çiğneyebilirsiniz. Kakule, mide krampları, şişkinlik, ağız kokusu, diş ve diş eti problemlerinin giderilmesinde epeyce faydalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Şişkinliği Gidermek İçin Ne Yapılır?

Şişkinliği Gidermek İçin Ne Yapılır?

Mide Kramplarına İyi Geliyor!

Mide Kramplarına İyi Geliyor!

Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? Mide Şişkinliği Neden Olur, Nasıl Geçer?

Mide Şişkinliğine Ne İyi Kazanç? Mide Şişkinliği Neden Olur, Nasıl Geçer?

Şişkinliğin 10 Sebebi

Şişkinliğin 10 Sebebi

İLİşKİLİ GALERİLER Mide Bulantısına İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Mide Bulantısına İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Mideniz Yanıyorsa Diş Dolgunuza Baktırın

Mideniz Yanıyorsa Diş Dolgunuza Baktırın

Yemek Sonrası Karın Ağrısının Sebebi!

Yemek Sonrası Karın Ağrısının Sebebi!

Şişkinlikten Kurtulmanın 5 Kolay Yolu

Şişkinlikten Kurtulmanın 5 Basit Yolu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.