DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Kanser Riskini Artıran Besinler

09.06.2020
A+
A-

Kanser riskini arttıran besinler şöyle;

Birçok kişinin büyük bir neşeyle tükettiği patlamış mısırın kansere neden olduğu açıklandı. Oysa bu yelken direği olarak yiyeceğin kendisinden kaynaklanmıyor. Çünkü burada ana uyarı çeken sorun, mikrodalga olarak aşina torbaların anında iç yapısındaki PFOA adı verilen madde. Gerçekleştirilmiş olan klinik testlerin gerisinde bunun testis, pankreas, karaciğer, mesane gibi öbür kanser türlerine niçin olduğu kanıtlandı. Kanser riski içeren besinlerin içinde konserve olarak satışı yapılan ürünler de var. Buradaki esas problem ise depolamanın yapılmış olduğu bölge. Çünkü buralarda öne çıkan esas malzeme BPA. Bundan nedeniyle kanser riski her daim fazla yüksektir. Ayrıca tütsülenmiş keza de tamamlanmış olan kırmızı etlerin çok büyük bir risk olduğunu söyleyelim. Sosis, sandviç, hamburger gibi ürünlerde kanser oranı bütün yüzde 22 olmuş durumda. Bunun yanı sıra cips, kanserin en aşina nedenleri içinde dikkat çekmekte. Diğer Taraftan ansızın çok özelliğinden nedeniyle bu şekilde tanımlanıyor. Buna kadar yüksek derecede yağ büyük bir risk. Ayrıca suni olarak tanıdık tatlar da var. Koruyucu maddeleri unutmamak lazım. Bunların hepsi halk için büyük bir tehlike. Bütün bunlara ilave olarak çiftlik somonunun da kansere niçin olduğunu söylemek gerekli. Çünkü bunların yaklaşık yüzde 60’lık olan bölümünün yaptığı diyetin içinde kanser yapan çoğu öbür madde var. Bundan nedeniyle bu üründen genelde uzaktan durmanın çok rasyonel olacağını anında betimlemek gerekiyor. Lüzum trans gerekse hidrojenize olarak tanımlanmış olan yağların çok büyük bir risk içerdiğini hemen söyleyelim. Bu iki müşteri yağın çok sık kullanımının temel nedeni ürünlerin taze kalmasını sağlamak. Fakat yağlar büyük bir risk içeriyor. Kanser yapan besinler içinde beyaz unun olduğunu unutmayın. Bunun yanı sıra öncelikle ülkemiz Türkiye edinmek üzere birçok ülkede yasaklanmış olan GDO’lu gıdalardan her daim uzakta durmak lüzumlu. Bu sayede fazla sağlıklı bir biçimde beslenmeniz mümkündür. Bütün bunların yanı sıra yapay olan tatlandırıcılar, alkol, salamura gıdaların da kansere neden olduğunu anında söyleyelim.

Kanserden Korunmak İçin Hangi Gıdalarla Beslenmek Gerekli?

Kanser riskini arttıran besinler olarak aşina yiyeceklerden her daim uzakta durmak gerekiyor. Hatta kansere aleyhinde koskocoman bir koruma sağladığı için daha ayrı ürünlerle beslemek gerekiyor. Bunların içinde ağaççileği, yaban mersini, pişmiş domates, lahana, brokoli gibi besinler gelmekte. Muhakkak fazla bir biçimde tüketimini sağlayın.

İLİşKİLİ HABERLER Kanser Önleyici Besinler

Kanser Önleyici Besinler

Kanser Raporu Nasıl Alınır?

Kanser Raporu Nasıl Alınır?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.