DOLAR 32,2831
EURO 34,7368
ALTIN 2.378,57
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

90 TL’ye doğanın içinde tatil! Üstelik her yer sessiz, sakin…

29.08.2018
A+
A-
1 / 33

Dokuz günlük bayram tatili bitti. Türkiye’nin turizm cennetleri doldu taştı. Şimdi yavaş yavaş kalabalık yerini sakinliğe bırakıyor. Hâlâ yıllık izninizi kullanmadıysanız ve stresten, gürültüden, yoğunluktan sıkıldıysanız çok güzel önerilerimiz var. Sizin için konaklama yapabileceğiz ya da günübirlik gideceğiniz yerleri listeledik. İster doğanın içinde bungalovlarda konaklayın ister ailecek doğanın içinde bol bol aktiviteler yaptın. Seçenek çok… Üstelik pek fazla cep de yakmıyor…

Fotoğraflar: Otellerin web siteleri, Alamy

2 / 33

KONAKLAMA YAPILACAK YERLER
Deniz, kum ve güneş: Bodrum Pitos Hotel – MUĞLA
Türkiye’de tatil dendi mi akla gelen ilk yer Bodrum. Tarihi bembeyaz evleri, masmavi koylarıyla her yıl turist akınına uğruyor.

3 / 33

Bayram tatilinde de oldukça kalabalıktı ama şu sıralar çılgın kalabalık yerini sakinliğe bıraktı. Özetle Bodrum’un şimdi tam zamanı… “Nerede konaklamalı?” diyorsanız Bodrum Pitos Hotel şu sıralar oldukça sessiz…

4 / 33

Burası kamp olarak açılmıştı. Sonra pansiyon ve apart olarak hizmet vermeye başladı. Bodrum’a 20 kilometre uzaklıkta…

5 / 33

Aynı zamanda Gökova Körfezi’ne de oldukça yakın ve denize sıfır. İki kişi tek gece konaklama fiyatı 250 TL. Kahvaltı da dâhil…

6 / 33

Kuş sesleri eşliğinde: Mavi Keçi Otel Mordoğan – İZMİR
Bir yer hayal edin, kuşlarının ötüşüyle yorgunluğunuzu ve stresinizi unutturacak. Otel, hâlâ yaşayan bir Türk köyüyle terk edilmiş bir Rum köyünün arasında ve Antik Efes-Mimas yürüme yolunun mola noktasında bulunuyor.

7 / 33

Yani otelde kalırken, otelin bölgeye yakınlığıyla birçok aktivite de yapabilirsiniz. Burayı özel kılan ise odalarda telefon ve televizyon bulundurmak yerine kitaplığın olması.

8 / 33

İki kişi tek gece 300 TL. Özellikle bayram tatilinin bitmesiyle etrafta kimse yok otel sessiz sakin…

9 / 33

Aktivitesi bol: Habitat Mesire Evleri – BOLU
Doğanın kucağında huzur dolu bir hafta sonu geçirmek için burası biçilmiş kaftan… Evler ormanın içinde bulunuyor. Ayrıca doğayla ilgili birçok aktivite de yapabilirsiniz.

10 / 33

Aynı zamanda birçok yere de oldukça yakın. Özellikle Yedigöller Milli Parkı… Şırıl şırıl melodi gibi akan dereleri, buz gibi şifalı pınarları ve birbirinden alımlı gölleriyle Yedigöller, sizi çok etkileyecek. Sakın es geçmeyin…

11 / 33

Mesire evlerinde stresi ve sıkıntıyı unutacaksınız. Çevrede bulunan Alabalık tesislerinden de faydalanabilirsiniz. Hafta içi tek gece 350, hafta sonu ise 450 TL.

12 / 33

Çılgın kalabalıktan uzak: Etenna Bungalov Hotel – ANTALYA
Uzun sahilleri, sıcak insanları, şehir hayatı ve tatil köyleriyle Türkiye’nin turizm cenneti olarak biliniyor Antalya… Özellikle dokuz günlük bayram tatilinde 2 milyon kişi şehre ayak bastı. Şu sıralar kalabalık yavaş yavaş yerini artık sakinliğe bırakıyor.

13 / 33

Güzel bir yaz tatili için en doğru zaman… Etenna Bungalov Hotel, gürültüden uzak… Huzurlu bir hafta sonu tatili geçirmeniz için çok ideal. Deniz ve doğa manzarasının içinde, kuş sesleriyle doğa yürüyüşü yapmak size iye gelecek.

14 / 33

Aynı zamanda tesisin etrafında birçok gezilip görülmesi gereken yer de var. Örneğin, Kimera Yanartaş, Balık Köyü, Olympos ve Tahtalı Dağ Zirvesi’ni mutlaka görün. İki kişi kahvaltı dâhil tek gece konaklama fiyatı 530 TL.

15 / 33

Kamp yapmak isteyenlere: DOĞA KAMP – ÖLÜDENİZ / MUĞLA
Küçük ve mütevazı bir ağaç evde tatil yapmak ister misiniz? Üstelik Ölüdeniz gibi Türkiye’nin en güzel yerinde…

16 / 33

Kampta ortak kullanımda bir cafe, tuvalet ve duş alanı mevcut. Kamp plaja 700 metre uzaklıkta…

17 / 33

Kişi başı kahvaltı dâhil bungalow evler ve dağ evi odaları, 90 TL. Eğer çadırda kalmak istiyorsanız 65, kendi çadırınızla gelirseniz 45 TL. Ağaç Ev, 70 TL.

18 / 33

İstanbul’un yanıbaşında: Mints Hotel Ağva – AĞVA
Ağva, Köksu ve Yeşilçay arasındaki deltada kurulu, İstanbul’a yakın oluşu ve doğasıyla tercih edilen tatil mekânlarından biri.

19 / 33

Doğanın içinde bulunan Mints Hotel Ağva, birçok aktiviteye sahip. Otelden bisiklet kiralayabilir ya da balık tutabilirsiniz.

20 / 33

Aynı zamanda Yeşilçay Nehri’ne 1.8 kilometre uzaklıkta. Doğanın rahatlatıcı sesi eşliğinde, hafta sonu tatili için çok uygun.

21 / 33

Ailecek güzel vakit geçirmeniz için çok ideal olan otelde iki kişi tek gece kahvaltı dahil konaklama fiyatı 450 TL.

22 / 33

Kaçkar Dağları’na karşı: Seyri Cennet Dağ Evi – RİZE
Burada Çamlıhemşin’in güzellikleriyle stresi ve sıkıntıyı geldiğiniz yerde bırakacaksınız. Odalar ise Kaçkar Dağları’nı görüyor. Otel misafirlere restoranda açık büfe köy kahvaltısı hizmeti sağlıyor.

23 / 33

En güzeliyse müşterilerin restoranda ve bahçede vakit geçirmeleri için otantik olarak tasarlanmış olan şömine ve açık ateşin olması…

24 / 33

Stresten arınacağınız bu yerde iki kişi tek gece konaklama ücreti 525 TL. Şu sıralar sadece balkonsuz evlerde boş yer mevcut. Burada akşamları çay ya da kahve içmenin keyfi inanılmaz…

25 / 33

GÜNÜBİRLİK GİDİLECEK YERLER
Otantik güzel: GÖKMASLI
Gökmaslı köyü, Şile merkeze 33 km. uzaklıkta… Burayı özel kılan geleneksel yapı dokusunun korunmuş olması. Kendinizi güzel bir köy hayatının içinde bulacaksınız.

26 / 33

Köyde yaşayanların büyük bir çoğunluğunu ‘manav’ olarak adlandırılan yerli halk oluşturuyor. Günübirlik gezebilirsiniz ama isterseniz köyün çevresinde kamping alanları mevcut.

27 / 33

Bir tatlı huzur: ÖMERLİ BARAJI
Aracınızla ya da otobüsle İstanbul’dan yola çıktığınızda 1.5 saatte buradasınız. Konaklama imkânları ve kamp alanları yok. Ama isterseniz kendiniz çadır kurabilirsiniz. Özellikle doğa yürüyüşüyle oksijene doymak için en doğru adres…

28 / 33

Hep popüler: ERDEK
Türkiye’nin en eski tatil beldelerinden… Her zaman kendine özel bir kitlesi mevcut.

29 / 33

İstanbul’a yakın yerler arasında olduğu için hafta sonu tatilleriniz için tercih edebileceğiniz rotalardan…

30 / 33

Eskiden Rumların yaşadığı bir bölge olan Erdek, o günlerden kalan kültürel zenginliğini hâlâ koruyor.

31 / 33

Her zaman güzel: CUMALIKIZIK
İmparatorluğu’nda bir köyde yaşamak nasıl bir şeymiş merak ediyorsanız, burası en doğru adres…

32 / 33

Köy, iyi korunmuşluğu ve Osmanlı’nın kuruluşundaki öneminden dolayı 2014’te UNESCO Dünya Miras Listesi‘ne kabul edildi. Günübirlik turların vazgeçilmez adreslerinde…

33 / 33

Hafta sonları biraz kalabalık oluyor ama burada kahvaltı yapmak gerçekten çok güzel…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.