DOLAR 32,2073
EURO 35,0615
ALTIN 2.469,59
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

8. tür Volkswagen Golf R asfaltta! Bu sene sonunda karşımıza çıkmasını beklediğimiz VW Golf R hakkında neler biliyoruz? Tasarımından teknik…

21.04.2020
A+
A-

Ortaya meydana çıkan ajan fotoğrafları incelediğimizde R modelini Golf 8‘den parçalamak için marka, ön ve arkadaki tamponda şansın dönmesi yapıyor. Arkada bulunan dört çıkışlı egzoz sistemi ve tavana monte edilmiş spoiler da göze çarpan ayrıntı aralarında. bununla birlikte arka tamponda yer alan difüzör de aracın performansına katkıda bulunacak gibi duruyor.

Ön tamponda son fotoğraflara kadar, Volkswagen logosunun aşağıda minik bir kamuflaj bulunuyor. Bunun da yeni R logosu olduğuna eminiz bundan böyle. Volkswagen deneme sürüşlerinde her ne değin otomobile R logosunu koymamakta ısrar etse de Nürburgring’da çekilen son fotoğraflarda belirgin olan mavi fren kaliperleri, geniş jantlar ve yere daha yakın olan model hepimizin tahmin ettiği son tür Golf R.

Beklediğimiz gücü verebilecek mi? VW Golf R motor seçenekleri

İddialara kadar Volkswagen, 8. tür VW Golf R için Audi’den motor başvurusunda bulunmuş. İstediği motor da RS3 Sportback’in kullandığı 2.5 litrelik 5 silindirli TSI motor. Audi bu teklifi beklediğimiz gibi reddediyor ve ikonik motorunu kardeşiyle paylaşmıyor. Motor konusunda istediğini elde edemeyen Volkswagen, 2.0 litrelik, önceki R modellerinde kullandığı motoruyla yoluna devam edecek.

Yeni Golf R’ın kaputunun aşağıda bulunacak 2.0 litrelik TSI turbo motor, 330 at şiddet üretecek. Şubat ayında online olarak tanıtılan yeni Golf GTI da bu baskı ünitesini kullanıyor ve 245 at zor üretebiliyor. Peki Golf benzer motorla nasıl 330 at güç üretecek? Tabii ancak ikinci bir elektrikli motorun desteğiyle bu operasyon gerçekleşecek.

Yeni Golf R ile resmen ne vakit tanışacağız?

Bu sene Goodwood Festivali, corona virüs nedeniyle iptal edilince, VW Golf R’ın tanıtım tarihi de gizemini korumaya devam etti. Bu yıl sonunda tanıtılmasını beklediğimiz 8. nesil Golf R için emin bir tarih ve konum bilgisi değil. Imal hakkında da belli bir data mevcut yok lakin 2021’den önce Golf R’ın imal bandından inmesini beklemek hayal olur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.