DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Apple’ın başı yavaşlayan iPhone’lar ile dertte!

06.01.2018
A+
A-

Apple iPhone’ları yavaşlattığı için ne kadar özür dilese ve pil fiyatlarında indirime gitse de açılan davalardan kurtulamayacak. Dünya genelinde yavaşlayan iPhone’lar için şirket aleyhine 20’den fazla dava açılmış durumda.

Davalar daha çok ABD vatandaşları tarafından açılırken, İsrail ve Fransa’daki mağdur olan iPhone kullanıcıları da konuyu mahkemeye taşıdılar. Apple’a dava açan bir müşterinin şikayeti şu şekilde: “Apple pil sağlığını gerekçe göstererek iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPhone 6s’in işlemci performansını düşürdü. Apple, iOS 10.2.1’in içine yerleştirdiği kod ile cihazların performansını düşürüyor. Pil kapasitesi işlemci performansını olumsuz etkilemez. Apple’ın yapması gereken ücretsiz pil değimi ile yavaşlayan iPhone’ların eski performansına kavuşmasını sağlamaktır.”

Bir başka kullanıcının şikayeti ise şu şekilde: “Apple, yeni iOS güncellemeleri ile kullanıcıları telefonlarının eskidiğine ikna etmeye çalışıyor. Apple, kullanıcıları yeni iPhone satın almaya teşvik etmek için eski iPhone modellerinin performansını bilinçli olarak iOS güncellemeleri aracılığıyla düşürüyor. Apple uzun süre şüpheli kalan bu durumu onaylamıştır. ”

iPhone batarya testi nasıl yapılır?

Apple’ın bataryası eskiyen cihazları yavaşlattığını açıklamasının ardından herkes bataryasının durumunu merak etmeye başladı. Peki iPhone batarya testi nasıl yapılır?

Apple yaklaşık bir yıl önce iOS 10.2.1’yi yayınlandığında güç yönetim değişikliklerinden hiç bahsetmedi. Bu yazılım güncellemesi ile, bazı iPhone modellerinde görülen kapanma sorunu ortadan kalkmıştı. Kullanıcılar telefonlarının yavaşladığından şikayetçiydi. Ancak somut veriler Primat Labs kurucusu John Poole‘un analizleri ile ortaya çıktı.

John Poole bazı iPhone 6s ve iPhone 7 cihazlarda iOS 10.2.1 ve iOS 11.2 arasındaki versiyonlarda işlemci performansında düşüş olduğunu fark etti. Poole’un analizine birçok kullanıcı hak verdi. Bir Reddit kullanıcısının iPhone 6s’in pilini değiştirdikten sonra cihazının normal hızına kavuştuğunu belirtmesi Apple’ın iPhone’ları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddilarını güçlendirmişti. Apple’ın itirafı ile birlikte durum kesinleşmiş oldu.

iPhone batarya değişim ücretleri güncellendi!

Apple’ın geçtiğimiz günlerde bataryası eskiyen iPhone modellerini yavaşlattığını kabul etmesinin üzerine iPhone batarya değişim ücretlerini güncelledi. İşte Türkiye iPhone batarya değişim ücretleri!

Apple konu ile ilgili kullanıcılardan özür dileyerek batarya fiyatlarında indirime gitti. Şirket ayrıca kısa bir süre sonra bir güncelleme yayınlayarak kullanıcıların telefonların batarya sağlığını kontrol etmelerini sağlayacağını açıkladı. Fakat şirketin bu çözümleri davaların seyrini etkilemeyecek gibi görünüyor.

:: Sizce Apple yavaşlayan iPhone’lar için nasıl bir çözüm üretmeli?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.