DOLAR 32,2934
EURO 34,8054
ALTIN 2.408,58
BIST 10.275,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

5 yıllık Intel mikro kodları güncellendi!

16.03.2018
A+
A-

Intel işlemci (CPU) ürün yelpazesi Meltdown ve Spectre açıklarına karşı artık gerekli önlemi almış durumda. Şirketim bu tehlikeli açıkların ortaya çıkışından tam 74 gün sonra gerekli hamleleri gerçekleştirmesiyle de aslında önemli bir başarıya imza attı diyebiliriz. Takdir edersiniz ki hem 5 yıl geriye gitmek hem de birçok ürün için ayrı ayrı düzeltme hazırlamak oldukça zorlu bir süreç.

Intel CEO’su Brian Krzanich, Ocak ayında gerçekleştirdiği açıklamada bu süreç için tüketicilerini ve tüketicilerinin verilerini korumak üzere binlerce kişilik ekibin yorulmadan çalıştığının altını çizmişti. Krzanich, daha birçok güvenlik çalışmasının devam edeceğine de vurgu yapıyor.

Bu güncellemelerinin sunulması ile birlikte sadece son mikro kod yamalarını yapmanın dışında, tüm kullanıcıların her zaman sistemlerini güncel tutmaları gerektiğine dikkat çekiliyor. Bunun güvende kalmanın en kolay yolu olduğu belirtiliyor.

Varyant 1 (Spectre): CVE-2017-5753, Varyant 2 (Spectre): CVE-2017-5715 ve Varyant 3 (Meltdown): CVE-2017-5754 ile ilgili olarak, Varyant 1’in yazılımlarla azaltılacağı ancak diğer iki varyant için donanım tasarımında değişiklikler yapılacağı paylaşılıyor. Bu donanım değişikliklerinin bu yılın ikinci yarısında gelecek olan Intel Xeon Ölçeklenebilir (Cascade Lake) işlemciler ve yeni 8. Nesil Core işlemcilerde gerçekleştirileceğini belirtelim.

Google Project Zero tarafından işaret edilen açıklar karşısında Intel ve teknoloji endüstrisi ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmıştı.

:: Intel’in geriye dönük mikro kod güncellemelerini tamamlaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.