DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

2019 iPhone modelleri tasarımı ile çok konuşulacak!

14.12.2018
A+
A-

Yayınlanan rapora göre, Apple‘ın 2019 iPhone modellerinde Samsung‘un Galaxy S9 ve S9 Plus‘da kullandığı Y-OCTA ekran teknolojisine yer vereceği iddia edildi. Daha önceden, önemli donanım bileşenlerini de Samsung’dan tedarik eden Apple, görünen o ki söz konusu bu iş birlikteliğini daha da kuvvetlendirmek istiyor.

Şirkete yakın kaynaklarca elde edilen bilgilerin ışığında, Samsung’un geliştirmekte olduğu bu ekran panelleri sayesinde 2019 iPhone modellerini daha da inceltecek.

Y-OCTA ekran panelleri ile birlikte üretim maliyeti de düşecek!

Y-OCTA ekran teknolojisi, dokunma noktalarını algılamak için ayrı parça ihtiyacını ortadan kaldıran entegre bir dokunmatik modüle sahip olması ile biliniyor. Böylece Apple‘ın son dönemlerde artan üretim maliyetini de düşürecek olan bu ekran teknolojisi, 2019 iPhone’ların daha da ince hale getirilmesinde büyük rol oynayacak.

Sızdırılan bilgilere göre, söz konusu iki şirketin ekran teknolojileri hakkında Mart ayında bir anlaşma imzaladıkları da gözler önüne serildi. Bu gelişmeye bağlı olarak, 2019 iPhone modelleri için ekran panelleri üretmeye başlayan Samsung, rakibi ile olan işbirliğini daha da kuvvetlendirdi diyebiliriz.

2019 iPhone modellerinde ekran boyutları değişmeyecek!

Bu yıl tanıtılan iPhone’lar ara model olduğu için ( S ) şirketin büyük değişiklikleri gelecek yıla sakladığı düşünülüyor. Ancak, Apple hakkında doğru tahminleri ile tanınan Ming-Chi Kuo’ya göre önümüzdeki yıl ekran boyutları değişmeyecek.

Boyut değişmeyecek olsa da, bazı kaynaklar şirketin ekran çentiğini daha küçük hale getireceğini iddia ediyor.

Tabi, yeni nesil iPhone serisinin tanıtılmasına yaklaşık 10 ay olduğu için bu cihazlar için net konuşmak mümkün değil. Henüz detayları bilinmeyen Apple A13’den güç alacak olan yeni iPhone modellerinde, Face ID konusunda büyük bir gelişime imza atılması bekleniyor. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.