DOLAR 32,2793
EURO 34,8085
ALTIN 2.412,59
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Cloudflare DNS 1.1.1.1 neden engellendi?

05.04.2018
A+
A-

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Cloudfire ücretsiz DNS hizmeti 1.1.1.1’i  hizmete sunmuştu. Hizmetin yayına girmesinden saatler sonra BTK duruma el atmış ve uygulamanın bazı özelliklerini kullanılamaz hale getirmişti. Biz de BTK Başkanı’na DNS uygulamalarını sorduk.

BTK’ya göre tehlikeli uygulamalar neler?

Turkcell tarafından düzenlenen Teknoloji Zirvesi’nden haberlerimiz devam ediyor. BTK başkanı ile yaptığımız öze söyleşide GetContact benzeri uygulamarın neden engellendiğini masaya yatırdık.

Bir diğer önemli konumuz ise Adil Kullanım Kotası oldu. 2018 yılında tamamen kalkacak olan AKK döneminde bizlerin neleri beklediğini konuştuk. Bu keyifli sohbeti hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

Bu arada etkinlikte Dr. Ömer Fatih Sayan dışında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu konuşmacı olarak katıldı. Zirvenin bu yılki konuşmacıları arasında yapay zeka konusunda dünyanın öncü isimlerinden Profesör Stuart J. Russell, GSM Operatör Birliği (GSMA) Genel Direktörü Mats Granryd, IBM Watson ve Bulut Platformu Portföyü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rob High ile TBWA Global Kreatif ve İçerik Direktörü Theodor Arhio da yer aldı.

Etkinliğe katılanlar, Turkcell Teknoloji Zirvesi‘nin özel iOS ve Android uygulaması sayesinde; oturumları telefon ve tabletleri üzerinden takip ettiler. Katılımcılar ayrıca Turkcell’in BiP uygulaması üzerinden Teknoloji Zirvesi kanalını takip edip, etkinlik ile ilgili bilgilere anında ulaşabildiler. Bu da özel bir detay olarak akıllarda kaldı.

:: BTK Başkanının açıklamarı hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.