DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

30 Yaşındaki Bir Apple Macintosh Classic Prototipinin Fotoğrafları Ortaya Çıktı

07.12.2020
A+
A-

Apple’ın “uygun fiyatlı ev bilgisayarı” olarak tüketicilerin beğenisine sunduğu Macintosh Classic’in piyasaya sürülmesinin üzerinden tam 30 yıl geçti ve şimdi, Macintosh Classic’in üretim öncesi prototiplerinden birinin fotoğraflarına bakmak şansı yakalamış olabiliriz.

DongleBookPro adlı bir Twitter kullanıcısı, Macintosh Classic prototipine ait olduğunu belirttiği bazı fotoğraflar paylaştı. Söz konusu fotoğrafların gerçekten de Macintosh Classic prototipine ait olduğuna dair kesin bir kanıt yok ancak sahip olduğu dokular, iddiayı destekler nitelikte.

Macintosh Classic prototipi

Ekranın altında, cihazın iç tarafında “Made in Singapore” damgasının yer aldığı prototipin arkasında ise “Bu birim, üretildiği tarihte performans standartları için DHHS kurallarına uygundur” ve “Bu birim yalnızca geliştirme amaçlıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nde satılamaz.” uyarıları yer alıyor.

Kullanıcılara arayüze erişim için bir 9 inç monokrom CRT monitör sunan Macintosh Classic’in “tüplü TV” tasarımının içinde bir Motorola 68000 8 MHz CPU, 4 MB’a kadar artırılabilir 1 MB RAM sunuyordu. bugünün şartlarıyla kıyasladığımızda en basit videoyu bile oynatamayacak kadar güçsüz olan bu bilgisayar zamanının popüler cihazları arasında yer alıyordu.

Macintosh Classic prototipine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar

Macintosh Classic prototipi 2

Macintosh Classic prototipi 3

Macintosh Classic prototipi 4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.