DOLAR 32,2007
EURO 35,0882
ALTIN 2.471,65
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

23 Nisan tatilinin en güzel adresleri! Hafta sonuyla birlikte tatil üç gün, bu fırsatı kaçırmayın…

19.04.2018
A+
A-
1 / 30

Uzun ve karanlık kış günlerinin ardından etrafı saran bahar çiçekleri adeta enerjimizi yükseltti. Üstelik 23 Nisan tatiline de sayılı günler kaldı. Bu yıl 23 Nisan’ın pazartesiye denk gelmesiyle hafta sonu ile beraber üç günlük bir tatil sizi bekliyor. Peki üç günü İstanbul’a yakın yerlerde geçirmek isterseniz size çok güzel önerilerim var.

Fotoğraflar: Nadiye Çağlar, Alamy, www.bizevdeyokuz.com

2 / 30

Darlık Köyü / Şile
Kızım doğduğundan bu yana hafta sonları alış veriş merkezlerine mümkün olduğunca girmez oldum. Hatta adeta şehirden kaçacak yerler peşine düştüm de diyebilirim. Darlık Köyü de yine öyle bir günde plansızca karşıma çıkan güzellerden.

3 / 30

Şile bölgesi hâlâ filmlere konu olacak sakinlikte ve doğası bozulmamış köylerle dolu. Darlık sadece bunlardan biri.

4 / 30

Üstelik yakınlarında bir de baraj gölü var. Dilerseniz bu göl çevresinde zaman geçirebilir ya da benim çok sevdiğim Kabaağaç Mesire Yeri’nde yemek yiyebilirsiniz.

5 / 30

İstanbuldere / Sapanca
Sapanca bölgesi güzelliği ile İstanbulluları hep kendine çekmiştir. İstanbuldere Köyü ve şelalesi ise adı çok bilinmeyenler Sapanca duraklarından.

6 / 30

Müthiş bir doğa içerisine kurulu köyde uzun saatler geçirebileceğiniz restoranlar var.

7 / 30

Karadeniz yaylalarını andıran hali ile sizi kilometreler ötede hissettireceği garanti olan köşelerden.

8 / 30

Ballıkayalar Tabiat Parkı / Gebze
İstanbul’a sadece 45 dakika uzaklıktaki Ballıkayalar gerçekten saklı bir cennet. Fotoğraf: Duygu & Bilgehan / www.bizevdeyokuz.com

9 / 30

Gürül gürül akan suların kimi zaman üzerinden atlayarak yapacağınız yürüyüş ve minik tırmanışlar size sıra dışı bir deneyim sunacak.

10 / 30

Islanmayı ve zorluk derecesi yüksek rotaları sevenlerin çok keyif alacağı bir durak.

11 / 30

İnternetten önceden ayarlarsanız kaya tırmanışı da yapabilirsiniz.

12 / 30

Hacıllı Köyü ve Şelalesi / Şile
Bir başka Şile güzeli Hacıllı nefis bir nehrin kenarında kurulu. Trekking için çok ideal olan bölgede harika bir de şelale var.

13 / 30

Nehir kenarında kamp kurmak serbest ve köylüler bu durumdan oldukça memnun.

14 / 30

Bu bahar kamp kurmayı planladığım yerler listesinde.

15 / 30

Maden Deresi / Adapazarı
Acarlar Longozu gezinizi daha da şenlendirebileceğiniz bir bölge ararsanız Maden Deresi tam size göre ve Acarlar Longozu’na çok yakın.

16 / 30

Piknik alanının kalabalık hali sizi yıldırmasın ve doğruca şelaleye gidecek bölgeye yönelin. Şelaleye ulaşmak için sizi zorlu bir trekking rotası bekliyor. Mağaralar içerisinden gidebilir ya da nehirden yürüyebilirsiniz.

17 / 30

Ben her ikisini de denemek için mağaralardan geçerek şelaleye ulaşıp sonra da nehir içinden geri döndüm. Şelaleye ulaşmak için bir çok mağara oyuğundan geçmeniz gerekiyor ama gerçekten çok keyifli. Mutlaka kaymaz bir ayakkabı ile yola çıkın ve sakın üzerinizde çok yük olmasın.

18 / 30

Dönerken de nehir içinden geçebilirsiniz ama ıslanmaya hazırlıklı olun çünkü su kimi yerlerde dizinizin üzerine kadar çıkacak. Yanınıza mutlaka yedek kıyafetler almanızı ve bu çılgın rotayı 10 yaş altı çocukla denememenizi tavsiye ediyorum.

19 / 30

Acarlar Longozu / Adapazarı
Bunca senedir nasıl fark etmemişim diye geç keşfettiğime üzüldüğüm rotalardan Acarlar Longozu, bitki çeşitliliği bakımında sizi çok şaşırtacak.

20 / 30

En çok da suyun yüzüne dağılmış binlerce nilüfer ile büyüleneceksiniz. Nilüferler mayıs ayında açıp suyun yüzünü bembeyaz çiçekleri ile kaplıyorlar.

21 / 30

Tam da dönemi gelirken listenize eklemelisiniz. Gece konaklayıp keyfini uzatmak isteyenler için nehir kenarında bungalovlar da mevcut.

22 / 30

Saklı Göl / Şile
İstanbul’dan Şile’ye doğru ilerlerken sizi yolun sağına doğru davet eden bir Saklı Göl tabelası göreceksiniz. Şile’ye yola çıktığım bir gün hiç aklımda yokken isminin cazibesine kapılıp dönmüştüm bu yöne. İyi ki de öyle yapmışım. Köy yolları içerisinden geçtiğim yol sonunda beni gerçekten saklanmış bir göle çıkardı.

23 / 30

Hafta sonları kalabalık olacağını düşünüyorum ama daha sakin olacağını düşündüğünüz bir zaman da mutlaka yolunuzu düşürmelisiniz.

24 / 30

Göl kıyısında yürüyüş yapabilir veya göl kenarındaki restoranda yemek yiyebilirsiniz. Trekking ve dağ bisikleti için de özel rotalar çizilmiş. Listeye eklenmesi gereken duraklardan.

25 / 30

Yuvacık Barajı / Kocaeli
Baharda Karadeniz kim bilir ne güzeldir diye düşünenlerdenseniz Karadeniz’i adeta buralara taşıyan bir adres Yuvacık Barajı ve çevresi.

26 / 30

Yıllar evvel Karadeniz’den göç edenlerin yerleştiği bölge el değmemiş bir doğaya sahip.

27 / 30

Dilerseniz nehir kenarı restoranlarda mis kokulu mısır ekmeği ile muhlama yiyebilir ya da ormanın derinliklerinde kaybolabilirsiniz.

28 / 30

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi / Ataşehir
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ise şehirden hiç uzaklaşmadan doğa ile buluşmak isteyenlerin en doğru adreslerinden. Ataşehir gökdelenlerine, otoyolun kirli havasına inat yüzlerce çeşit bitkiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de yetişen hemen hemen tüm türlerin toplandığı alan, çocukları bitkiler dünyası ile tanıştırmak için çok doğru bir adres. İçeride yemek satışı yok ama piknik masaları var. Mangal yakmak tabi ki böylesi bir cennette yasak ama getireceğiniz diğer yiyecekleri keyifle yiyeceğiniz alanlara sahip.

29 / 30

Poyrazköy / Beykoz
Boğaz manzaralı balıkçı restoranlarına sahip Poyrazköy adı üçüncü köprünün yapılması ile daha sık anılır olsa da hala hafta sonları için kaçılacak sakin duraklardan. Balık yemek için gidebileceğiniz gibi bu restoranlar kahvaltı için de çok keyifli. Kahvaltıdan sonra rengarenk balıkçı takaları arasında sahilde yürürken martılar size eşlik edecek, siz de baharın denizden yükselen mis kokusunu içinize çekeceksiniz. Yol üzerinde mola verebileceğiniz Yoros Kalesi’nin tarihi de Roma dönemine dayanıyor. Maneviyatı ile Müslümanları kendine çeken Hazreti Yüşa Türbesi de dileyenlerin ziyaret edebileceği yakınlıkta.

30 / 30

Çok az kişinin bildiği 10 cennet gibi ada
İşte sıra dışı güzellikleriyle insanı büyüleyen, çok az kişinin bildiği muhteşem adalar… Detaylar için videoya tıklayınız…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.