Kocaeli Sahillerinde Cankurtaranlar 183 Kişiyi Boğulma Tehlikesinden Kurtardı
Kocaeli sahillerindeki cankurtaranlar 183 kişiyi boğulma tehlikesinden kurtardı. Güvenli plajlar için haberin detayları.
Kocaeli sahillerinde görev yapan cankurtaranlar, bir haftada boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 183 kişiye müdahale etti. Büyükşehir Belediyesinden gelen bilgilere göre, Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, boğulmaların önüne geçmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bu süreçte, mavi bayraklı plajlar da dahil olmak üzere 13 sahil bölgesinde haftanın 7 günü cankurtaranlık hizmeti veriliyor. 4-10 Ağustos tarihleri arasında Cebeci’de 64, Kumcağız’da 55, Kerpe’de 10, Kovanağzı’nda 11, Seyrek’te 8, Sarısu’da 2, Bağırganlı’da 12, Bayramoğlu’nda 5, Darıca’da 13 ve Miço’da 3 olmak üzere toplam 183 kişi boğulmaktan kurtarıldı. Bu süreçte 16 kişiye de ilk yardım hizmeti sunuldu.
Yaz sezonunun başladığı 15 Haziran’dan bu yana sahil bölgelerinde cankurtaranlar, toplamda 1382 kişinin hayatını kurtarmış durumda.