DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

2023 İstanbul Şampiyonlar Ligi Finali’nde Kullanılacak Top Sızdırıldı (Buram Buram Türkiye Kokuyor)

09.01.2023
A+
A-

10 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nden en beklenen haberlerden biri geldi. İstanbul’daki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde kullanılacak top ortaya çıktı.

Footy Headlines tarafından sızdırılan top, üzerinde İstanbul’un zengin tarihi ve Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan 3 köprüyü simgeleyen elementlere yer veriyor. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleşecek final maçındaki top, bu tasarımı taşıyacak:

Adidas’ın 2023 Şampiyonlar Ligi Finali topu:

şampiyonlar ligi finali topu

Top üzerinde bulunan detaylar:

şampiyonlar ligi finali topu

Sızdırılan görselde yer alan bilgilere göre yıldızlar arasındaki boşluklar, çini benzeri desene yer veriyor. Bu desendeki altın renk İstanbul’un zengin tarihini, gümüş renk ise UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası’nı temsil ediyor.

Yıldızlar, İstanbul’un köprülerini temsil ediyor:

şampiyonlar ligi finali topu

Top üzerinde bulunan yıldızlar ise içinde üç farklı desene ev sahipliği yapacak. Bu desenlerden biri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü, biri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü ve diğeri de Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü temsil edecek.

Top, tıpkı önceki yıllar gibi Adidas tarafından geliştirilecek ve üretilecek.

Topta Dünya Kupası’nda gördüğümüz teknolojiler de olacak mı?

UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde ve Finali’nde kullanılacak toplar hakkında resmi detaylar henüz bir bilgi paylaşmadı. Fakat Katar’da gerçekleşen Dünya Kupası’ndaki top, pek çok yenilikçi teknolojiye yer vermişti. Bu teknoloji, maçlar hakkında en doğru verilerin toplanmasını sağlamış ve gelecek için de büyük bir veri tabanı oluşturmuştu.

Daha önceki yıllarda kullanılan toplarda ise topun içine çip yerleştirildiğini görmüştük. Bu çip, karşılaşmaların gerçekleştiği stadyumlara belirli noktalara yerleştirilen sensörler ve kameraların oyunun durumu hakkında veriler toplamasını sağlıyordu. Ayrıca top, 3D olarak pozisyon sonrası yapılacak analizlerde herhangi bir anda stadyumdaki konumunda %100’e yakın doğrulukla yansıtılabiliyordu.

2022 – Rusya, St. Petersburg finali:

st petersburg

2021 – Porto, Portekiz finali:

uefa şampiyonlar ligi finali

Final karşılaşması, aslında St. Petersburg’da gerçekleşecekti. Fakat karşılaşma, sonradan İstanbul’a alındı ve bundan sonra da COVID-19 nedeniyle Porto’ya taşındı. Fakat final karşılaşmasının topu değişmedi.

2020 – Bu yılda da final, aslında İstanbul’da oynanacaktı:

uefa şampiyonlar ligi finali

2019-2020 UEFA Şampiyonlar Ligi’nin finali de aslında İstanbul’da düzenlenecekti. Fakat yine COVID-19 nedeniyle final maçı ertelenmişti.

Dünya Kupası’ndaki topta nasıl teknolojiler görmüştük?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.