DOLAR 32,3645
EURO 34,6827
ALTIN 2.395,64
BIST 10.169,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

2021 BMW Alpina XB7 tanıtıldı! 2021 BMW Alpina XB7 tanıtıldı! BMW modellerini performans ve tasarım açısından üstteki seviyeye çıkartan…

20.05.2020
A+
A-

Alpina XB7, gücünü X7’deki 4.4 litrelik çift turbo V8 motorundan alıyor, 612 at güç ve 800 Nm tork üretiyor. Alpina, klasiği bozmayarak sekiz ileri otomatik şanzımanla gücü dört tekerleğe iletiyor, vasıta 0’dan 100 km/s hıza 4 saniyede ulaşıyor ve maksimum 290 km/s hıza ulaşabiliyor.

Alpina, BMW X7’nin performansını arttırmak için N63 V8 motorunda özgün değişiklikler yaptı. Standart olarak yer alan soğutma sistemine ek olarak su destekli akıcı soğutucusu, geliştirilmiş şanzıman yağı soğutucusu gibi özellikler eklendi. Buna ilave olarak BMW’nin intercooler’larını beğenmemiş olacak ki kendisi bitmiş XB7 için intercooler’lar üretmiş. XB7’ye özgü egzoz sistemi de otomobilin daha boğuk bir ses çıkarmasına niçin oluyor.

2021 BMW Alpina XB7, etkin elektronik diferansiyel sistemine sahip. Bu sistem ile tork, hangi tekerlek daha fazla gereklilik duyuyorsa ona ulaştırılıyor ve otomobilin yol tutuşu artmış oluyor.

Model, yeni Alpina XB7 standart havalı süspansiyonları ile donatılmış. Yol koşullarına yan olarak süspansiyonu arttırıp azaltmanıza olanak veriyor. Sport modunda 160 km/s hıza çıktığınızda araba 20 mm alçalıyor. Sport+ modunda 250 km/s hıza çıktığınızda otomobil 20 mm daha alçalıyor ve standart halinden 40 mm daha alçakta seyahat etmiş oluyorsunuz.

Alpina, BMW modellerinde yalnızca güç üzerinde çalışmıyor. Tasarımda da kendi detaylarını otomobillere ekliyor. XB7’de standart olarak 21 inç jantlar yer alıyor. İsteğe ast olarak 23 inç jantlar da seçenekler aralarında yer alıyor.

2021 BMW Alpina XB7’yi durdurmak için önde dört pistonlu Bremo frenler ve arkada yüzer fren kaliperleri mevcut. Bütün kaliperler, üzerine Alpina Blue yazı eklenerek Alpina Mavisi ile kaplanmış. Dış tasarımdaki diğer değişiklikler arasında Alpina yazısı ve daha büyük girişleri olan özgün bir ön kaput ve dörtlü egzoz çıkışına sahip bir arkadaki tampon bulunuyor.

İç tasarımda Alpina çok artı çalışmadı. XB7’nin esas rakibi Mercedes-Maybach GLS 580, dört karakter olmasına rağmen Alpina, XB7’yi üç seri koltukla bırakmayı seçim etmiş. bunun dışında spor ekranlı 12.3 inçlik bir bilgi-gösteri ekranı ve LED ışıklandırma grafiklerine sahip panoramik tavan Alpina XB7’nin iç mekanında yapılan şartların değişmesi aralarında.

2021 BMW Alpina XB7 için taban fiyat 141300 dolar olarak belirlendi. İlk teslimatlar bu sene Eylül ayında başlamış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.