DOLAR 32,5885
EURO 34,8412
ALTIN 2.508,17
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

2020 Yılının En Çok İndirilen Sosyal Medya Uygulamaları Açıklandı

08.12.2020
A+
A-

2020 yılını yavaş yavaş geride bırakmaya yaklaşırken mobil dünyanın 2020 yılındaki verileri de ortaya çıkmaya başladı. Neredeyse tüm yılı evlerimizde geçirmemiz, mobil uygulamaların ve özellikle sosyal medya uygulamalarının kullanımını epey artırdı. 2020 yılında en fazla indirilen sosyal medya uygulamaları da belli oldu.

Her yıl en fazla indirilen uygulamaları açıklayan Apptopia’nın paylaştığı veriler, bu yıl en fazla indirilen sosyal medya uygulamalarını da gösterdi. Ocak 2020 – Kasım 2020 dönemini kapsayan verilerle oluşturulan listede zirvedeki uygulama hiç kimseyi şaşırtmadı. 2020 yılının en çok indirilen sosyal medya uygulaması TikTok oldu.

2020’nin en fazla indirilen sosyal medya uygulamaları:

en çok indirilen uygulamalar

TikTok, bu dönemde toplamda 82 milyon kez indirildi. Bu sayı TikTok’u belirgin bir farkla zirveye oturtmaya yetti. TikTok, 2020 yılında ABD Başkanı Donald Trump’la yaşadığı sıkıntılara rağmen milyonlarca kullanıcı tarafından indirildi. TikTok’u takip eden ikinci en çok indirilen sosyal medya uygulamasıysa Instagram oldu.

Instagram, bu yıl içinde toplamda 57,5 milyon kullanıcı tarafından indirildi. Facebook bünyesindeki uygulama bu yıl pek çok yeni özellik kazanmıştı. Bu özelliklerden birisi Instagram ve Facebook mesajlarının bir araya gelmesiydi. Bununla birlikte IGTV’deki video uzunluğu sınırlaması 4 saate yükseltilmişti.

sosyal medya uygulamaları

TikTok ve Instagram’ı takip eden sosyal medya uygulamalarıysa 43 milyon indirmeyle Snapchat, 42 milyonla Facebook ve 25 milyonla Twitter şeklinde listelendi. Apptopia’nın paylaştığı veriler yalnızca sosyal medya uygulamaları hakkında değil, 2020’de ihtiyaç sonucunda milyonlarca kişi tarafından indirilen video konferans uygulamaları hakkında da bilgi veriyordu.

Grafiğe göre 2020 yılının en çok indirilen video konferans uygulaması yine şaşırtmayacak bir şekilde Zoom oldu. 73 milyon kullanıcı tarafından indirilen Zoom’u 18 milyon kez indirilen Google Duo takip etti. Nisan 2019’da yayınlanan Houseparty uygulamasıysa bu dönemde 15 milyon indirme gibi etkileyici bir sayıya sahip oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.