DOLAR 32,3117
EURO 34,7331
ALTIN 2.386,33
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

2020 ile sinemalarda e-bilet dönemi başlıyor! Vergi uygulamalarında e-dönüşüm dönemi başlıyor. Sinemalarda e-bilet uygulaması da bu kapsamda karşımıza…

23.12.2019
A+
A-

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından alınan karara göre, 1 Ocak 2020‘den itibaren e-belge uygulamasına geçilecek. Mükellef grupları için bu tarihten itibaren birçok evrakta e-belge zorunluluğu başlayacak.

E-fatura uygulamasına 2018’de brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzerinde olan mükelleflerin dahil edildiğini belirtelim.

2018 ve 2019 hesap dönemleri içinde brüt satış hasılatı 5 milyon TL olan mükellefler de 1 Ocak 2020 itibariyle e-defter uygulamasına geçiş yapmak zorunda kalacak.

Peki hangi işletmelerde nasıl bir uygulama başlayacak?

Sinemalarda e-bilet, bankalarda e-dekont

Sinema salonlarında da e-bilet dönemi başlıyor. Yerli ve yabancı film gösterimi yapan işletmeler, 1 Temmuz 2020 tarihinden sonra e-bilet uygulamasına geçiş yapacak.

Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan D1 yetki belgeli işletmeler de e-bilet uygulamasına geçecek. Bu işletmeler için son tarih 1 Ocak 2021.

Sigorta şirketleri için de e-sigorta poliçesi zorunlu hale geliyor. Bu şirketler de kendilerine verilecek süre kapsamında e-sigorta poliçesine ve e-sigorta komisyon gider belgesine geçiş yapmak zorunda kalacak.

Bankalar da bu kapsamda e-dekont uygulamasına başlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen bazı bankaların bu uygulamaya geçmesi zorunlu tutulacak.

E-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olan mükelleflerin de 1 Ocak’tan sonra e-defter uygulamasına geçmesi bekleniyor.

Hali hazırda e-belge kullanan yaklaşık 140 bin mükellef bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, bu uygulamayla birlikte sayının 300 bine yükselmesini bekliyor. Aynı zamanda uygulama sayesinde sahte ve yanıltıcı evrakların da önüne geçilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.