DOLAR 32,3403
EURO 34,8437
ALTIN 2.391,19
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

200 dolar altı telefonlar için daha artı ödenti ödenecek! 200 dolar altı cep telefonları için gözetim uygulaması geldi. 200 dolar altı cep telefonları vergileri…

08.05.2020
A+
A-

Geçtiğimiz Mart ayında zeki telefon vergilerine getirilen yüzde 1‘lik ek verginin gerisinde bugün de Ticaret Bakanlığı resmi olarak gözetim uygulamasını duyurdu. Devlete Ait Gazete’nin bugün yayınladığı yeni tebliğe göre, 8517.12.00.00.11 numaralı gümrük tarifesi kapsamında 200 doların altında birim fiyata sahip cihazların ithalatı, İthalat Genel Müdürlüğü kadar düzenlenecek gözetim belgesi ile yapılabilecek.

6 aylık geçerlilik süresine sahip olacak gözetim belgesi ile gözetime emrindeki tutulan bir ürünün ithali, idare göre belirlenen tutar üzerinden ücret ödenmesi ile gerçekleşebilecek. Bu alınan yeni karar ile uygun fiyatlı cep telefonlarının da yurt dışından getirilmesi zorlaşacak gibi duruyor.

Gözetim Belgesi detayları

Yerli üreticinin korunması ve ithalattan kaynaklanacak ödenti kayıplarının önlenebilmesi için eşya ithalatında bölüm başına minimum bir fiyat belirlenme uygulamasıdır. Bu kapsamda aidat hesaplaması ise telefonun bedeli üzerinden yok, bakanlığın belirlediği değer üzerinden gerçekleşecek.

200 dolar altı tüm aygıt ithalatları için gözetim belgesi alınması gerekecek ve bu belgenin gümrük idaresine takdim edilmesi zorunda olacaktır. Gözetim belgesi taleplerine ilişkin başvurular, Ticaret Bakanlığı internet sitesine elektronik imzayla yapılabilecek.  Gözetim uygulaması kapsamında 6 aylık geçerlilik süresine sahip bu belgenin başvuları e-devlet üzerinden de gerçekleşebilecek.

Cep telefonu fiyatlarına ilave vergi getirildi!

Geçtiğimiz yıllarda cep telefonlarına yapılan IMEI kaydı zammına tanık olmuştuk. Bugün yayınlanan Resmi Gazete kararında cep telefonlarına yüzde 1 ek ödenti getirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.