DOLAR 32,2681
EURO 34,7835
ALTIN 2.397,27
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Yüzdeki Tüyler Neden Olur?

10.07.2020
A+
A-

Yüzdeki normalden fazla ve sert şekilde çıkan tüylerin yarattığı erkek tipi kıllanma sorununa hirsutism adı verilir.

Bunun yanında yüzdeki istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri yüzünüzde bazı olumsuz değişiklikler eder sebep olabiliyor. Hirsutizm sorunu yaşayan kadınlarda öz güven problemi oldukça sık karşılaşılabilen bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden bu yazımızda istenmeyen tüyler neden olur sorusuna cevap vermek ve açıklama getirmek istedik. Sizde böyle bir sorun yaşıyorsanız altında yatan sebepleri birlikte bakalım.

Yüzde Tüylenme Sorununun Sebepleri

Yüzde tüylenme sorunu mu en yaygın sebeplerinden birisi kadınlardaki yüksek androjen seviyeleridir. Bazı kadınlarda içerisinde testesteron hormonu da buliman bu androjenler normalden fazla üretilebilir. Bu durumda kadınlarda hirsutism yani erkek tipi kıllanma sorununa sebebiyet verebilir.

Hormonal dengesizlikler kadar tüylenme sorununa sebep olursun bazı hastalıklarda var. Bunlardan en yaygını polikistik over sendromu diyebiliriz. Bu hastalık üreme çağındaki kadınlarda en çok etkileyen hormonal bozukluktur. Polikistik over hastalığında aşırı tüylenme, akne, erkek tipi saç dökülmesi gibi belirtiler olabildiğinden tespitinde dermatolojik yardım önemlidir. Bu yüzden yüzde tüylenme sorunu yaşıyorsanız altında yatan sebebin belirlenebilmesi için bir uzman dermatologdan yardım almalısınız.

Polikistik over hastalığının tespiti kan tahlilleri adet döneminde yumurtalıklar için yapılacak ultrason incelemesi ile olur. Bu sebeple hastalığın tedavisi ve tespitinde bir dermatoloji uzmanına ve kadın doğum uzmanı ile birlikte çalışmanız gerekiyor.

Yüzde tüylenme sorunu polikistik over sendromu dışında başka hastalıklarla kaynaklı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Bu hastalıklar:

Böbrek üstü bezi hastalıkları Hipofiz bezi hastalıkları Yumurta tümörü veya kistleri

Bunun dışında yüzde jilet kullanımı da tüylerin daha sert çıkması ve çoğalmasıyla erkek tipi kıllanma gibi bir görüntü yaratabilir. Bu yüzden aşırı bir probleminiz yoksa yüzdeki tüyleri almamanızı veya yüz bölgesi için özel olarak üretilmiş olan usturalardan kullanmanızı tavsiye ederiz.

Yüzdeki Tüylenme Sorunu Nasıl Tedavi Edilir?

Öncelikle yüzde tüylenme sorunu yaşıyorsanız yukarıda da bahsettiğimiz üzere ilk yapmamız gereken bir dermatoloji uzmanından ve kadın doğum uzmanından yardım almanız olacaktır. Altta yatan sebep belirlendikten sonra doktorunuz size uygun olan tedaviye karar verip uygulamasına başlayacaktır. Tedavide çeşitli ilaçlar ve diyet gibi çözümler kullanılabiliyor. Aşırı tüylenme sorunumuzun altında bir hastalık yatıyorsa ve bu hastalığın tedavisini olmazsanız uygulayacağınız yöntemler tüylenme sorununuza çare olmayabilir. Yüzde tüylenme sorunu için yapılması gereken önemli şey uzman yardımı almaktır.

Altta yatan hastalık tespit edilip tedavisine başlandıktan sonra doktorunuzun da tavsiyesini alarak çeşitli epilasyon yöntemleri ile istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz. Yüzdeki tüyler için en yaygın olarak kullanılan yöntemler lazer epilasyon ve iğneli epilasyon yöntemleridir. Ağda gibi epilasyon yöntemleri ciltte tahrişe sebep olarak daha büyük sorunları ortaya çıkarabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.