DOLAR 32,4752
EURO 34,7669
ALTIN 2.442,51
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Koronavirüs Salgınına Yakalananlarda Görülüyor: Dü…

24.08.2021
A+
A-

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, kişide birçok farklı etkilere neden oluyor. Son yapılan araştırmada koronavirüse yakalananların çoğunda saç dökülmesi görüldüğü belirtildi. Bu semptomun düzelmesi içinse 4 yıl sürüyor.

Son yılların en büyük salgını olarak kayıtlara geçen koronavirüse yakan kişilerde, saç dökülmesi gözlemlendiği belirtildi. Yapılan araştırmada, virüse yakalanan 10 kişiden 8’inde saç dökülmesi semptomları yaşandığı belirtildi. Saç dökülmesine neden olan bu durum hakkında değerlendirmelerde bulunan  ünlü kuaför Sedat Biga, koronavirüs kaynaklı saç dökülmesine karşı önerilerde bulundu. 

KORONAVİRÜS SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLUYOR

Birçok seminer ve defileye katılan Biga, koronavirüs kaynaklı saç dökülmelerinin genellikle kadınlarda meydana geldiğini belirtti. Bu tarz saç dökülmesiyle karşılaşılması durumunda muhakkak bir uzmana başvurulması gerektiğinin altını çizen Biga, saç dökülmesine karşı bazı tedbirler alınmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti. 

Saç dökülmesinin önüne geçilmesi için doğal ürünleri kullanılmasına özen gösterilesi gerektiğinin altını çizen Biga, saç dökülmesi tedavilerinin etkili sonuç vermesinin 3 ile 4 arasında sürdüğünü belirtiyor. 

10 KİŞİDEN 8’İ SAÇ DÖKÜLMESİ SORUNU YAŞIYOR

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle beraber saç dökülme oranlarının da arttığını ifade eden Biga, ‘2019 ile 2020 yılı arasında geçirdiğimiz yaklaşık 2 yıllık dönemde, saç dökülme problemleri ile ilgili inanılmaz bir artış olduğunu görüyoruz. Kadınlarda saç dökülmelerin daha fazla olduğunu görüyoruz. Corona geçiren istisnasız bütün insanlar saç dökülme potansiyeline sahiptir. Hastalığı geçiren 10 kişiden 8’iaşırı saç dökülmesi yaşamıştır. Saç dökülmesinin tekrar düzeltilmesi 3 ile 4 yıl arasında bir süre alıyor. Hastalığı geçiren kişilerin ilaç tedavisi bittikten sonra bir uzmana saçlarını göstermelerinde faydaları var. Saçlarının yeni yapısına uygun ve mümkün olduğu kadar organik ve doğal içerikli ürünler kullanmaları çok faydalı olacaktır. Mutlaka saçlarını düzenli olarak kestirmeleri gerekiyor, bunu yapmaya başladıklarında kaybettikleri saçları geri kazanılması mümkün olabiliyor. Saçlara medikal kaynağın çıkış fikri ciddi sağlık sorunlarından sonradan saçları uzatma ve güçlendirme sorunu sayesinde meydana çıktı’ değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.