DOLAR 32,2095
EURO 34,9618
ALTIN 2.501,35
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Yüz yıkarken farkında olmadan sıklıkla yapılan hatalar

29.02.2020
A+
A-
1Yanlış temizleyici seçmek

Yanlış temizleyici seçmek

Cilt temizliğinde en önemli adımlardan biri doğru ürün seçimi. Yüz temizliği denince akla yüz temizleme jeli,tonik, temizleyici köpük ve sabun gibi birçok farktör de ürün geliyor. Peki, bunlardan hansizi size uygun? Bunun için öncelikle cilt tipinizi öğrenmelisiniz. Ancak bu şekilde cildinize zarar vermeyen formüllere ulaşabilirsiniz. Aksi halde cildinizin asit yapısı bozulabilir ve farklı cilt sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

2Yüzünüzü sık sık yıkamak

Yüzünüzü sık sık yıkamak

Doğru temizleyiciden sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda yüzü sık sık yıkamaktan geçiyor. Eğeryüzünüzü günde iki kereden fazla yıkıyorsanız bu çok yanlıştır! Yüzünüzü sabah uyanınca ve akşam yatmadan önce olmak üzere sadece 2 kere yıkamalısınız. Cildi fazla yıkamak, doğal nem dengesinin bozulmasına ve cildinizin kurumasına,yıpranmasına neden olur.

3Yüzünüzü yıkarken çok sıcak su kullanmayın

Yüzünüzü yıkarken çok sıcak su kullanmayın

Cildinizi ne kadar sıcak suyla yıkarsanız o kadar iyi arınır diyenlerdenseniz, maalesef yanlış düşünüyorsunuz. Sıcak su cildin yağ dengesini alt üst ediyor ve cildi kurutuyor. Kuruluk ise malum kırışıklıkların ve diğer cilt problemlerinin önünü açıyor. Bu bakımdan cildinize en uygun olan su, ılık sudur. Ilık su cildin çok daha sıkı olmasına yardımcı oluyor.

4Yüzü yıkarken iyice ovalamak

Yüzü yıkarken iyice ovalamak

Yüzünüzü yıkarken kirler daha iyi çıksın diye cildi ovalamak, bastırarak temizlemek sadece tahrişe neden oluyor. Bunun yerine cildinize hafifçe masaj yaparak yıkamayı tercih etmelisiniz.

5Yüze sadece su çarpmak

Yüze sadece su çarpmak

Yüze sadece su çarparak temizlemek maalesef yeterli değil. Yüzünüzü yıkadıktan sonra iyice durulamanız,gözeneklerinizin içerisinde temizleyici artığı kalmadığından emin olmanız gerekiyor. Aksi halde cildinizde çözünmesizor kimyasal artıklar kalabilir. Özellikle çene altı, alın çizgisi ve yanak kenarlarının iyice arındığındanemin olun.

6Her gün peeling yapmak

Her gün peeling yapmak

Ölü deriyi soyan, gözenekleri açan peeling işlemini haftada iki kereden fazla yaptığınız da cildinizitahriş etmiş olursunuz. Bu hassas işlemi cilt tipinize uygun ürünlerden seçmeye özen göstermelisiniz.

7Kurularken yüze iyice bastırmak

Kurularken yüze iyice bastırmak

En doğru bilinen yanlışlardan biride bu uygulama. Çoğumuz yüzümüzü yıkadıktan sonra ilk iş havluya sarılıyor ve en ufak bir nem tanesi kalmayana kadar bastırarak kuruluyoruz. Oyması yapılması gereken, sadece kendinize özel bir havluyla hafifçe ıslaklığı almak ve cildin nemi kendi kendisine çekmesini beklemek. Bu şekilde cildinizin nem dengesini korur ve kırışıklıkların oluşmasını önlemiş olursunuz.

8Cilt temizliğinden hemen sonra güne başlamak

Cilt temizliğinden hemen sonra güne başlamak

Yanlış uygulamalardan biri daha! Bu noktada hiç beklemeden cildinize mutlaka uygun bir tonik ve nemlendirici sürmelisiniz. Arınan, gözenekleri açılan cildiniz dış etkenlere karşı savunmasızdır. Tonik ile gözenekleriniz sıkılaşır, nemlendirici ise cilt tarafından hemen emilerek yağ dengesinin korunmasına yardımcı olur.

9Güvenilir markalar tercih edin

Güvenilir markalar tercih edin

Cildinizi temizlerken mutlaka güvenilir doğal içerikli ürünleri tercih edin. İyi bilmediğiniz, ucuz ve kalitesiz ürünler cildinizde geri dönüşü olmayan sorunlara yol açar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.