DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Rönesans’ın başladığı şehir: Floransa

24.10.2018
A+
A-

Floransa, Kuzey İtalya’daki Toskana bölgesinin başkenti. Arno Nehri ile çevrelenmiş Avrupa’nın en önemli ticaret ve kültür merkezlerinden… Moda, sanat, tarih ve mimari açıdan oldukça doyurucu bir şehir. Küçük bir şehir olsa da gezilecek çok yer olduğu için en az iki gününüzü ayırmalısınız. Bazı önemli müzeleri gezmek neredeyse yarım gününüzü alıyor. Dan Brown’un ‘Cehennem’ adlı kitabına konu olmasından dolayı da birçok kişi Floransa ya ayrı bir ilgi duyuyor.

Rönesansın başladığı şehir: Floransa

Rönesansın başladığı şehir: Floransa

Konaklama ve ulaşım

Ülkemizden Floransa’ya direkt uçuş imkanı ne yazık ki yok. Uçakla gidişler için genelde aktarmalı seferler bulunuyor. Pisa’ya ve Roma’ya direkt uçabilir, oradan tren yolculuğuyla Floransa’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Konaklama için Signoria ve Duomo Meydanı’ndaki otel ya da evleri tercih edebilirsiniz. Şehirde gezilecek birçok yer olmasına rağmen, önemli noktaları yürüyerek kolaylıkla gezebilirsiniz.

Rönesansın başladığı şehir: Floransa

Rönesansın başladığı şehir: Floransa

Mutlaka görülmesi gereken yerler

class=’cf’>

Piazzale Michelengelo / Michelangelo Tepesi: Floransa’nın müze ve tarihi yapısının bulunmadığı tek yer diyebilirim. Floransa’nın ihtişamlı eserlerine tepeden bakmak isteyenleri manzarasıyla bekliyor.

Yemeden dönmemeniz gereken lezzetler

Republica Meydanı’nda yer alan Cafe Gilli’de şehrin meşhur tatlısı tramisuyu tadabilirsiniz. Tadı Türkiye de yediklerimizden biraz farklı, muhallebi kıvamında yapılıyor. Floransa’da sokak yemek kültürü çok yaygın. Yerliler bu kültüre çok önem veriyorlar. Şehrin birçok yerinde seyyar yemek arabalarını görebilirsiniz. ‘I’ Trippaio di San Frediano’ isimli sandviç dükkanın da şehrin en lezzetli sandviçlerini yiyebilirsiniz. Özellikle salsa verde soslu, yahni etli sandviçini tatmalısınız. Şehrin Lezzetli pizzalarını ise Antica Friggitoria ve Gusta Pizza da bulabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.