DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yunanistan’da Deprem nedeniyle okullar ve kamu alanları geçici olarak kapatıldı

Yunanistan’da deprem nedeniyle okullar ve kamu alanları geçici olarak kapatıldı. Güncel gelişmeler ve detaylar için haberimizi inceleyin.

14.05.2025
A+
A-

Yunanistan’ın Santorini, Ios, Anafi ve Amorgos Adalarında Okullar ve Kamu Alanları Geçici Süreyle Kapanıyor

Yunanistan genelinde son zamanlarda yaşanan artçı depremler ve sismik hareketlilik, bölgede ciddi önlemler alınmasına neden oldu. Deprem etkisinin yoğun olduğu Santorini, Ios, Anafi ve Amorgos adalarında eğitim kurumları ve kamuya açık alanlar en az 14 Şubat tarihine kadar kapalı kalacak.

Yunanistan Altyapı Bakanlığı’na bağlı Deprem Planlama ve Koruma Örgütü (OASP) tarafından yapılan resmi açıklamada, bölgelerde devam eden sismik hareketlilik nedeniyle alınan önlemler detaylandırıldı. Bu kapsamda, okullar ve diğer kapalı alanlarda toplanma yerleri kullanılmayacak ve binalara giriş kesinlikle yasaklanacak. Ayrıca, liman bölgelerinde ve önemli geçiş noktalarında güvenlik önlemleri artırıldı ve trafiğe kısıtlamalar getirildi.

Deprem Fırtınası ve Güncel Durum

Son birkaç gündür özellikle Santorini ve Amorgos arasındaki Anydros deniz alanında yoğunlaşan sismik aktiviteler, yaklaşık 800’den fazla depreme neden oldu. Bu depremlerden en büyüğü 5.1 büyüklüğünde olurken, uzmanlar bu hareketlerin volkanik değil, tektonik fay hatlarındaki hareketler sonucu oluştuğunu belirtiyorlar.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, dün yaptığı açıklamada, Santorini’yi ziyaret ederek acil durum hazırlıklarını inceledi. Ayrıca, bölge halkının güvenliği için güvenli tahliye rotalarının oluşturulması amacıyla 3 milyon euro tutarında yeni bir finansman paketi açıkladı. Bu adım, bölgedeki acil durumlara karşı alınan tedbirlerin güçlendirilmesini amaçlıyor.

Öte yandan, Santorini’de 1 Mart’a kadar Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi ve bölgedeki tüm kamu yönetimi ve güvenlik güçleri, olası yeni gelişmelere karşı alarm seviyesini yüksek tutuyor.

İlgili yetkililer, bölgede yaşayanların ve ziyaretçilerin güvenliği için alınan tüm önlemlere uyulmasını ve özellikle kaya düşmesi tehlikesine karşı dikkatli olunmasını önemle tavsiye ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.