DOLAR 32,4477
EURO 34,6312
ALTIN 2.383,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Yumurta Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

12.04.2020
A+
A-

Beyaz patlıcan, patlıcan çiçeği ve süs patlıcan olarak da adlandırılan yumurta çiçeğinin ne olduğunu daha önce hiç duydunuz mu? Fazla bilinmeyen bu bitkinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini duyunca çok şaşıracaksınız. Yapılan araştırmalar sonucunda, bu bitkinin vücuttaki kanserli hücreleri bile önlediği ortaya konulmuştur. İşte yumurta çiçeğinin bilinmeyen faydaları…

FAZLA TÜKETİLDİĞİNDE ZEHİRLENMEYE NEDEN OLUYOR

Beyaz patlıcan Asya’da yetiştirilen ve buradan tüm dünyaya yayılan tropikal bir meyvedir. Bir diğer adı da yumurta çiçeğidir. Süs bitkisi olarak yetiştirilen yumurta çiçeğinin içeriğinde kalsiyum, fosfor, lif, potasyum, A ve C vitaminleri bulunur. Fakat bu bitkinin fazla tüketilmesi zehirlenmeye neden olmaktadır. Aynı zamanda tüketileceği zaman pişirilmesi gerekir.

VİTAMİN VE MİNERAL BAKIMINDAN ZENGİNDİR

Beyaz ve açık sarı renkte olan yumurta çiçeği, potasyum ve kalsiyum açısından da oldukça zengindir. Fakat zehirlenme ihtimalinden dolayı gerekli olan miktarda sağlayamasa da yüzde 30 oranından bu ihtiyacı karşılar.

BEYİN SAĞLIĞI AÇISINDAN ETKİLİDİR

Yumurta çiçeği beyin sağlığı açısından da oldukça etkili bir meyvedir. Bunun yanı sıra depresyona ve strese iyi de iyi gelmektedir. Beyinde oluşan nörolojik hastalıkların önüne geçerek beyin sağlığını korur.

MİDEDEKİ SIVI ORANINI DENGELER

Midedeki sıvı oranını dengelemeye yardımcı olan bu besin reflü ve gastirit gibi hastalıkları da önler. Uyku sorunu yaşayan kişiler içinde oldukça faydalıdır.

SAÇLARIN PARLAK GÖRÜNMESİNİ SAĞLAR

Yumurta çiçeği saç diplerine de oldukça fayda sağlar. Hücrelerin güçlenmesini sağlayan yumurta çiçeği ezilerek saç diplerine uygulandığı zaman hem dökülme hem de kepeklenmenin önüne geçer. Bunun yanı sıra saçların daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Aç Karnına İçildiğinde Faydalarına Çok Şaşıracaksınız

Aç Karnına İçildiğinde Faydalarına Çok Şaşıracaksınız

Doğum Kontrol Haplarının Faydaları

Doğum Kontrol Haplarının Faydaları

Isırganın Cilde Faydaları Nelerdir? Isırgan Otu ve Cilt Bakımı

Isırganın Cilde Faydaları Nelerdir? Isırgan Otu ve Cilt Bakımı

Cilde Olan Faydası Herkesi Şaşırtıyor

Cilde Olan Faydası Herkesi Şaşırtıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.