DOLAR 32,5540
EURO 34,9597
ALTIN 2.449,32
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Yüksek Tansiyona Ne İyi Gelir?

02.06.2020
A+
A-

Hipertansiyon olarak da bilinen yüksek tansiyon günümüzde en sık rastlanan hastalıklarından biridir. Yüksek tansiyon genel olarak stres, bitkinlik, durağanlık, kalıtımsal faktörler, istek ve susama gibi faktörlere emrindeki olarak meydana gelmektedir. Çoğu insan yüksek tansiyonu devirmek için doğal yöntemlere başvuruyor. Yüksek tansiyon hakkında merak edilenler haberimizin detaylarında…

YÜKSEK TANSİYON NEDİR?

Hipertansiyon, vücudun çoğu yönden etkilenmesine neden olan kayda değer bir hastalıktır. Kan basıncının yükselmesi kan damarlarına, kalbe, beyne, böbreklere, gözlere ve diğer birçok organa fazladan önem binmesine neden olmakta. Yüksek tansiyonun tedavi edilmemesi durumunda damarlar üzerindeki bu siklet devam edeceği için ilerleyen süreçlerde hayatı risk oluşturur.

YÜKSEK TANSİYON BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yüksek kan basıncı yoğun baş ağrılarına niçin olmaktadır. Bu ağrılar diğer ağrılardan farklı olarak enseden başlayıp başın üst kısmına dürüst hareket etmektedir. Yeniden yüksek tansiyondan nedeniyle baş dönmeleri de ortaya çıkmaktadır, hatta bu şart bir takım zamanlar kusmaya niçin olmaktadır. tansiyon göze direkt olarak tesir ettiği için görme yetisinde kısıtlanmalar ve göz kararması da ortaya çıkabilmektedir. defalarca olmasa da bazı zamanlar burun kanaması da görülebilir. Kronik halsizlik ve yorgunluğun yanı sıra nadir de olsa kollar ve bacaklarda şişlikler meydana gelmektedir.

YÜKSEK TANSİYONA NE İYİ GELİR?

Sarımsak

Sarımsak harcamak yüksek tansiyonun düşmesi için en etkili besinlerden biridir. O anda yiyecek durumda olmayan kişilere sarımsak soyularak koklatılabilir. Bu işlemin gerisinde sadece birkaç dakika içerisinde tansiyonu yükselen kişiler çok daha sağlıklı hissetmeye başlayacaktır.

Nar ve Nar Suyu

Narın az tanıdık faydalarından biri de tansiyonu düşürüyor olmasıdır. Nar suyu da benzer şekilde son derece sağlıklı olup tansiyonu yıkmak amacı ile içilebilir.

Tuzsuz Ayran

Tansiyonu kuvvetlendirmek için tuz ayran içilirken, devirmek için de tuzsuz ayran içilebilir. Bunun yanı sıra yoğurt yemekte hastanın kendisini iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Yüz Yıkamak

Hastanın el ve yüzünü soğuk su ile yıkayıp temizlemek şok etkisi yaratacağı için tansiyonun düşmesine tezgâhtar olacaktır. Bunun yanı sıra imkanı olan kişilerin ılık suyla duş alması da rahatlamasına asistan olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

'Devamlı Şeker ve Tansiyon Ölçmeyin'

‘Devamlı Şeker ve Tansiyon Ölçmeyin’

Coronavirüsü Günleri Tansiyon Hastaları Nelere Dikkat Etmeli?

Coronavirüsü Günleri Tansiyon Hastaları Nelere Uyarı Etmeli?

Uzmanlardan Hipertansiyon ve Böbrek Hastalarına Uyarı

Uzmanlardan Hipertansiyon ve Böbrek Hastalarına Uyarı

İLİşKİLİ GALERİLER Tansiyon İlacı İle Muz Yenmez! Bu İlaçlarla Bu Meyveleri Sakın Yemeyin!

Kan Basıncı İlacı İle Muz Yenmez! Bu İlaçlarla Bu Meyveleri Sakın Yemeyin!

Yüksek Tansiyonun Belirtileri Nelerdir?

Yüksek Tansiyonun Belirtileri Nelerdir?

Tansiyonu Düşüren Gıdalar

Tansiyonu Düşüren Gıdalar

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

Kan Basıncı Hastalığının 9 Belirtisi!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.