DOLAR 32,5541
EURO 34,7341
ALTIN 2.491,66
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir?

02.09.2021
A+
A-

Boğaz tahrişine ne iyi gelir? Bebek ve çocuklarda boğaz tahrişine ne iyi gelir? Boğaz tahrişi neden olur? konularıyla ilgili tüm merak edilenler haberimizde.

Boğaz tahrişi neden olur? Boğaz tahrişine ne iyi gelir? Bebek ve çocuklarda boğaz tahrişine ne iyi gelir? Boğaz tahrişi son derece acı veren bir durumdur. Boğaz tahrişleri ciddi bir sağlık sorunudur ve kişilerin yaşam kalitelerini düşüren sevimsiz bir durumdur. 

Boğaz tahrişi özellikle kış aylarında olmakla beraber her mevsim görülen ve her yaşta kişiyi olumsuz etkileyen, kimi zaman ağrılı olan bir sağlık sorunudur. 

BOĞAZ TAHRİŞİNE NE İYİ GELİR?

Boğaz tahrişi ciddi anlamda acı verici bir durumdur. Boğaz tahrişleri oluştuğunda adeta bütün vücut sistemini etkiler. Boğaz tahrişini evde uygulayacağınız bir takım yöntemlerle iyileştirebilirsiniz. İşte evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler;

Tuz ve suyu karıştırarak yapacak olduğunuz gargara, boğaz tahrişine iyi gelecektir. 1 bardak ılık suya 1/4 çay kaşığı tuz karıştırılarak karışımı elde edebilirsiniz. Gargarayı yutmayın ve tükürün. Ve her seferinde taze olarak hazırlayın.

Limon ve su tahrişler için bir diğer tedavi yöntemidir. 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu karıştırın. Limon ve su boğazınızda bulunan bakterileri ve mikropları yok etmeye yardımcı olur.

Zencefil, bal, limon; 1 toz zencefil ve 1 çay kaşığı balı, 1/2 fincan sıcak su ve 1/2 sıkılmış limon suyunu karıştırın. Daha sonra limon suyu ve balı, zencefilli karışımın üzerine dökerek gargara suyunuzu hazırlayabilirsiniz. 

Adaçayı, bir çok hastalıkları gidermede etkili olan şifa niteliğinde bir bitkidir. Özellikle soğuk algınlıklarında sıklıkla kullanılan adaçayı boğaz ağrıları oluştuğunda kullanılması tavsiye edilen doğal bir bitkidir. Boğaz tahrişlerini gidermede oldukça etkili olan adaçayı karışımını elde etmek için; 1 çay kaşığı adaçayı,  1/4 kap kahverengi şeker, 3/8 su bardağı sirke ve 1/8 bardak suyu karıştırın. Günde 3 kere tüketebilirsiniz. Adaçayının yanı sıra aynı zamanda ıhlamur ve kekik çayı da kullanabilirsiniz.

Domates çayı; Boğaz tahrişini geçici olarak rahatlatmak için bir 1/2 bardak domates suyu karışımı ve 1/2 su bardağı sıcak su, artı yaklaşık 10 damla acı biber sosu ile karıştırınız. Bu karışımı gargara yapınız.

Yeşil çay da ada çayı gibi doğal enfeksiyonlarla mücadele etmesi ile bilinmektedir.

BEBEK VE ÇOCUKLARDA BOĞAZ TAHRİŞİNE NE İYİ GELİR

Boğaz tahrişleri dayanılması zor, acılı ve atlatılması zor bir durumdur. Yetişkin bireylerin bile boğaz ağrılarına ve tahrişlerine dayanması çok zor bir durumken, bebeklerde ve çocuklarda daha ağrılı geçmektedir. Çocuklardaki boğaz ağrısı enfeksiyondan kaynaklı olabilir. Bunun için mutlaka bir çocuk doktoruna götürmeniz gerekmektedir.

Çocuğunuzda boğaz tahrişinin en kısa sürede geçmesini için;

– Boğazını tülbentle sarın

– Buhar makinesi kullanın

– Sıvı gıdalar verin

– Limonlu su

– Nane yağı ve Okaliptus yağı kullanın

BOĞAZ TAHRİŞİ NEDEN OLUR?

Boğaz yanmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Boğaz tahrişinin başlıca nedenleri şunlardır;

Alerjiler: Özellikle bahar aylarında kişilerin sahip olduğu alerjiler boğaz tahrişine yol açmaktadır.

Boğaz kuruluğu da aynı zamanda boğaz tahrişine neden olmaktadır. Boğaz kuruluğu özellikle havadaki nem oranının az olmasından kaynaklanmaktadır.

Grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara sahip olmanız da aynı zamanda boğaz tahrişine neden olmaktadır.

Solunum yolu enfeksiyonları da aynı zamanda tahrişe neden olarak sizlere acı ve ağrılı bir solunum yaşatmaktadır.

Boğaz tahrişine neden olan bir diğer önemli faktörde reflüdür. Midedeki asit, boğaz tahrişine neden olmaktadır.

Östaki borusu drenajı da boğaz tahrişine neden olan bir etkendir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.