DOLAR 32,3808
EURO 34,7196
ALTIN 2.407,07
BIST 10.094,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

YouTube’un Android Sürümüne ‘İçi Boş’ Simgeler Geliyor

08.10.2020
A+
A-

ABD merkezli teknoloji devi Google, dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda YouTube’un Android sürümü için bir çalışma içerisinde olan geliştiriciler, YouTube’un simgelerini değiştirmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Bu çalışmanın önemli olduğunu söylemek gerekiyor çünkü Google, YouTube’un simgelerine köklü bir değişikliği en son 2017 yılında yapmıştı.

YouTube’un Android sürümündeki mevcut simgeler, içi dolu olarak tasarlanmıştı. Ancak Google, yıllar sonra bu tasarımdan vazgeçecek gibi. Çünkü ortaya çıkan yeni simgeler hem içi boş bir şekilde tasarlanmış hem de sanki daha kabaymış gibi görünüyor. Ayrıca yeni simgeler, mevcut simgelere kıyasla biraz daha keskin renklere sahip olacak izlenimi uyandırıyor.

YouTube’un Android sürümündeki eski ve yeni simgeler işte böyle görünüyor

YouTube

*Üstteki simgeler mevcut tasarımı, alttaki simgeler ise yeni tasarımı göstermektedir.

Aslına bakacak olursak iOS kullanıcıları, YouTube’un Android sürümüne gelecek yeni simgeleri bir süredir kullanıyorlar. Bazı kesimler, bu simgelerin sadece iOS’a özel olduklarını düşünüyordu ancak görünüşe göre Google, birkaç ay önce iOS platformuna sunduğu simgeleri şimdi de Android kullanıcılarına sunacak. 

Google’ın YouTube’un Android sürümündeki simgeleri değiştirerek tek tip tasarıma geçiyor oluşu, yeni bir gelişmenin daha habercisi olabilir. Geliştiriciler, bu hamlenin üzerine YouTube’un masaüstü sürümünün simgelerini de değiştirme kararı alabilirler. Ancak şu an için bu yönde bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günler, YouTube’un yeni simgelerinin geleceğini daha belirgin kılacağa benziyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.