DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

YouTube’da çocuk istismarı videoları için hamle Sosyal medyanın da gündeminde bulunan YouTube’da çocuk istismarı videoları için bakanlıktan atak geldi…

02.06.2020
A+
A-

Çocukların büyük bir çoğunluğunun YouTube’da süre geçirdiği biliniyor. Bu sebeple birçok içeriğe maruz kalan çocuklar için ebeveynlerin de çok itinalı olması gerekiyor. Platformda yayımlanan bir takım videolar doğrusu de kan donduran başlıklar ve içeriklere sahip. Yakın zaman önce de ”Hakiki Hikâyeler, Hikâyem Bitmedi, İşte Benim Hikâyem ve Hayatın Penceresi” adını içeren dört hesap gündem oldu.

Laf konusu kanalların videolarına ekledikleri başlıklar doğrusu de kabus gibi. Bağımsızlık gazetesinde bulunan habere göre, her biri minimum 300 bin veya maksimum 4 milyon izlenme oranlarına sahip videolarda “Annem kapıyı çalmadan girdi, üvey babamla beni fark etti” gibi başlıklar yer alıyor. Bilhassa bu videoların sosyal ağ üzerinden yayılmasının ardından ”çocuk istismarı YouTube’da” adlı başlıklar gündem oldu.

Hukukçuların da söz konusu duruma el attığı olay sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın harekete geçtiği duyuruldu. Çocuk istismarı içerikli videoları paylaşan 4 kanal hakkında keza YouTube ile keza de ilgili makamlarla iletişime geçilerek savcılığa başvuruda bulunuldu.

Aile Bakanlığı’nın yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

”Gündem olan YouTube kanalında yer alan içeriklerde aile ve toplum yapımızı bozan genel etik kurallarına aykırı ve çocuk cinsel istismarı içeren ifadelerin yer aldığı saptama edilmiştir. Bakanlık olarak erişimin engellenmesi için YouTube ve ilgili kurumlar ile iletişime geçilmiş ve savcılığa başvuruda bulunulmuştur”.

Sadece Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yok bununla birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) da devreye girdi. Zararlı içeriklerin engellenmesi için alınan önlemler zarfında adımlar atıldığı söylendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından (EGM) ise sosyal medyada ‘genel etik kurallarına’ tutarsız yayınlama yapan kanalların birçoğunun kapatıldığı, suç teşkil ettiği değerlendirilen içeriklerin de kaldırıldığı bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.