DOLAR 32,2039
EURO 35,0603
ALTIN 2.471,45
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

YouTube Premium özelliği tamamen ücretsiz oluyor!

28.11.2018
A+
A-

Yayınlanan rapora göre, Premium servisi ile birlikte gelen YouTube Orjinal içerikleri bir türlü istenilen rakamlara ulaşamadı. Aralarında, Cobra Kai, Impulse,ve The Sidemen Show gibi dizilerin yer aldığı YouTube Orjinal içerikleri, Netflix’e karşı direnç gösteremedi.

Kullanıcılardan gelen tepkilere göre şirket, aylık 12 dolar karşılığında Premium hizmeti ile birlikte sunulan Orjinal içerikler, 2019 yılında tamamen ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacak. Peki, nasıl olacak?

İlk etapta kullanıcıların bu içeriklere para vermenin bir anlamı olmadığı tepkilerini dikkate alan şirket, bu Orjinal içerikleri reklam desteğini de arkasına alarak yayınlayacak. Hollywood Reporter tarafınca aktarılan bilgiler doğrultusunda, YouTube’un geliştirmiş olduğu yeni strateji ile birlikte orjinal içeriklerden reklamlar sayesinde büyük kazançlar elde etmeyi planlamakta olduğunu belirtti.

Söz konusu bu durumun yaşanmasındaki en büyük etken ise Netflix gibi popüler uygulamaların daha fazla ön plana çıkması olarak gösteriliyor. Bu sebepten dolayı, kullanıcıların ilgisini çekemeyen YouTube, önemli bir hamleye imza atarak Orjinal içerikleri tamamen halka açık hale getirecek.

Böylece önemli bir Premium özelliğini ücretsiz olarak kullanıcılarına sunacak olan platform, Orjinal içerikleri ile birlikte daha fazla kitleye hitap edebilecek.

YouTube Premium nedir? 

YouTube’un sunduğu Premium servisinin getirdiği en önemli özellik, reklamsız ve internetsiz kullanım desteği oldu. Premium aboneler, YouTube videolarını reklam gösterimi olmadan ve internetin olmadığı durumlarda da izleyebiliyorlar. Videoları kaydet özelliği sayesinde, daha önceden indirilen videolar, internetin olmadığı yerlerde de izlenebiliyor. Söz konusu bu özellik sayesinde indirdiğiniz videolar 30 gün boyunca saklanabiliyor.

Bunun haricinde Premium servisinde kullanıcılara ayrıca arka planda YouTube kullanma desteğe sunuluyor, Böylece başka bir uygulamayı kullanırken veya ekran kapalı durumdayken, YouTube içerikleri kullanılabiliyor.

Premium ile sunulan önemli yeniliklerden biri Müzik servisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu servis ile birlikte, reklamsız ve internet olmadan müzik dinleme özelliği de sunuluyor. Arka planda oynatma da, önemli yeniliklerin arasında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.