DOLAR 32,2456
EURO 34,7046
ALTIN 2.403,24
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

YouTube komplo teorisyenleri için ilk yaptırım! Corona virüs salgını hakkında sosyal medyadaki delilsiz iddiaların sonu gelecek. YouTube entrika teorisi…

03.05.2020
A+
A-

SOSYAL AĞ platformlarının, COVID-19 salgını için oluşturulan dezenformasyon ile mücadele edileceği bir süredir konuşuluyordu. Lakin bu durumun nasıl saptama edileceği ve yaptırımın ne olacağı da merak konusuydu. Konunun birincil örneği de İngiliz eski futbolcu David Icke oldu. Icke ortaya attığı kanıtsız iddialar yüzünden sosyal medya hesaplarından oldu.

YouTube danışıklı dövüş teorisi üreten hesabı sildi ve konuyla ilgili de tanımlama yaptı. Şirket, pandemi hakkında Dünya Sağlık Durumu Örgütü‘nün yaptığı açıklamalara ters düşen iddialar öne sürüldüğünü ve bunların da bir delil ile desteklenmediğini söyledi. David Icke’nin kanalının da bu yüzden kapatıldığı şirket göre belirtildi.

COVID-19 ile 5G’nin ilişkili olduğu iddiaları ile bilinen Icke’nin öteki sosyal medya hesaplarının da kapatılması bekleniyor. Facebook ve YouTube’un arkasından, entrika teorisyeninin Twitter ve Instagram hesapları için de yaptırım uygulanacağı ön görülüyor. Sosyal mecraların bu konudaki emin yaptırımlarının sonucunda da asılsız iddiaların sonunun getirilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.