DOLAR 32,3398
EURO 34,8605
ALTIN 2.384,60
BIST 10.264,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

YouTube kalite ayarlarında şaşırtıcı değişim! Epeyce pozitif içerik üretilen bu corona virüs döneminde YouTube’dan şaşırtan değişiklik geldi. YouTube…

17.05.2020
A+
A-

720p normalde HD çözünürlük kavramının yarısı anlamına gelse de, HD kalite olarak kabul ediliyordu. Corona virüs nedeniyle oldukça kullandığımız platformlardan biri olan YouTube da bu kavramı HD kalite ayarları içerisinde barındırıyordu.

Geçtiğimiz günlerde isabetli sızıntılarıyla belli birkaç farklı Twitter kullanıcısı, YouTube’un HD seçeneklerinde değişikliğe gideceğini bildirmişti. Bugün ise YouTube yeni HD seçeneklerini düzenleyerek yayına aldı. Artık YouTube 720p kalite seçeneğini HD olarak algılamayacak.

Birçok kişi bu kararı dürüst ve uygun bulsa da, bu şart amatör içerik üreticilerini zorlayacak gibi duruyor. Video kaliteleri konusunda 1080p seçeneğinin bile hoşnutluk etmeyeceği dönemlere geldiğimiz de bu kararla doğrulandı. YouTube 720p seçeneği HD ibaresi de bugün itibariyle kaldırıldı.

Ekran çözünürlükleri?

Günümüzde HD kavramı da değişkenlik göstermeye başladı. Doğrusu bu çözünürlüklerin ve HD kavramının bütünüyle anlamını da bilmiyoruz. Hayatımıza High Definition, yani Yüksek Çözünürlük adıyla giren 1280 x 720 değeri halen popülerliğini korusa da artık bu çözünürlük HD içerisinde yer almamaya başladı.

Eskiden Full HD olarak adlandırdığımız 1920 x 1080 çözünürlük HD olarak nitelendirilmeye başlarken, 720p diyebileceğimiz çözünürlük ise HD niteliğini yitirdi. YouTube 720p seçeneğindeki HD ibaresi de bugünden itibaren tarihe karıştı. Yukarıdaki görselden de bütün çözünürlükleri ve isimlerini görebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.