DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

YouTube, Kahramanmaraş Depremine Destek İçin ‘Bağış’ Özelliği Yayınladı: Saatler İçinde Milyonlarca TL Toplandı

10.02.2023
A+
A-

Türkiye, pazartesi günü yaşanan iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir yandan arama-kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan yaralı vatandaşlar ile evlerini kaybedenlerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Elbette bunların gerçekleştirilebilmesi için çok büyük maddi destek gerekiyor.

LC Waikiki ve Eti gibi dev şirketler, depremden sonra zaten harekete geçtiler. Ayrıca Binance, bölgede yaşayan tüm kullanıcılara 100 dolarlık yardım yapacağını açıkladı. Tüm bunlar devam ederken dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube’dan da dikkat çekici bir hamle geldi. 

YouTube, canlı yayınlara bağış yapma özelliğini aktif etti

YouTube

YouTube, canlı yayınlar ve videolar için bağış yapma özelliğini aktif etti. Buna paralel olarak Türkiye’nin en sevilen YouTube içerik üreticilerinden Barış Özcan, bu özelliği hemen devreye aldı. Artık dileyen tüm kullanıcılar, Barış Özcan’ın YouTube kanalında bulunan iki video üzerinden, 10 şehrimizi vurup geçen deprem için bağışlarda bulunabilecekler. 

Barış Özcan’ın bağış kampanyası ile ilgili açıklamalarına baktığımızda “Yardımlarınız Ahbap, ACEV, TOG, İhtiyaç Haritası, TEGV gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir şemsiye platform olan Afet Platformu‘na gidecek.” ifadelerini görüyoruz. Kampanyanın “Turkish Philanthropy Funds” (Türk Hayırseverlik Fonları) isimli ABD merkezli bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla gerçekleştirildiğini belirtelim.

Şu ana kadar 100 bin dolar civarında bağış toplandı!

deprem bağış

Bağış kampanyası, “Mamutlar 2027’de yaşama geri mi gelecek?” ve “7 Adımda DEPREME HAZIR OLMAK” isimli videolarda aktifleştirilmiş durumda. Bu videolardaki detaylara baktığımızda, Mamutlar 2027’de yaşama geri mi gelecek? videosunda 58.279 dolar, 7 Adımda DEPREME HAZIR OLMAK videosunda ise 41.642 dolar olmak üzere toplamda 99.921 dolar bağış toplandığını ifade edelim.

Nasıl bağış yapılır?

Adım #1: Mamutlar 2027’de yaşama geri mi gelecek? veya 7 Adımda DEPREME HAZIR OLMAK isimli videolara ulaşın. Adım #2: “Şimdi bağış yapın” başlıklı bölümde “Bağış yap” butonuna tıklayın. Adım #3: Tutarı belirleyip, “Devam“a tıklayın. Adım #4: Kart bilgilerini girdikten sonra “Bağış Yap” seçeneğine tıklayın.

Barış Özcan’ın bağış özelliğini devreye aldığı videoları aşağıdan da bulabilirsiniz:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.