DOLAR 32,5860
EURO 35,0186
ALTIN 2.452,62
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Yorgunluk ve Unutkanlığa Neden Oluyor!

30.05.2020
A+
A-

Vücuttaki B12 vitamini seviyesi azaldığında ortaya meydana çıkan duruma B12 eksikliği denir. Bu vitaminin eksikliği kişilerde ilk kez hafıza problemlerine, bitkinlik ve hatta depresyona varan sorunlara neden olmaktadır. B12 eksikliğinin belirtilerini kavramak hastalığın teşhisi ve tedavisi için epeyce manâlı bir fayda sağlar. B12 vitamininin nedenleri ve belirtilerini içeriğimizde bulabilirsiniz. B12 vitamini hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ NEDİR?

Karoser göre tatmin edici B12 vitamini alınmadığında ortaya meydana çıkan B12 eksikliği, özellikle sinir sistemi ve beyinde geri dönüşümü olamayan ve potansiyel olarak önemli hasara yol açar. Normalden biraz daha düşük B12 vitamini seviyeleri bile depresyon, düşünce karışıklığı, hafıza problemleri ve yorgunluk gibi semptomların tetiklenmesine niçin olur.

B12 EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Vücuttaki B12 vitamini eksikliği kişide şu belirtileri göstermektedir:

Depresyon, takâtsizlik ve akıl sorunları. İştahsızlık, kabızlık ve kilo kaybı görülür. B12 vitamini eksikliği olan bebeklerde yüz titremeleri, istemsiz hareket sorunları, beslenme zorlukları, tahriş görülür. B12 vitamini yetkisiz olan bireylerde psikoz, mani ve bunama gibi durumların gelişme riski daha yüksektir. Yetersiz B12 vitamini anemiye, yani kansızlığa yol açar. Aneminin en yaygın belirtileri arasında takâtsizlik, solunum yetmezliği ve yamalı yürek atışı görülmektedir. B12 vitamini eksikliği bununla beraber vücudu enfeksiyonların etkilerine daha sağduyu ışık halkası getirir.

B12 VİTAMİN TAKVİYESİ

Bir Takım bireyler sıradan hayvansal gıda kaynaklarından B12 vitamini emmekte zorlanırlar ve ilave olarak takviye almaları gerekebilir. Takviyeler ağızdan veya burun spreyi ile alınabilir. bununla birlikte, ağızdan alınan takviyeler genelde eksiklik durumunun giderilmesinde muavin olmaz. Bu nesil vakalarda B12 vitamini aracısız vücuda enjekte edilmesi gerekir. Bir Takım soya sütü markaları ve kahvaltılık tahıllar B vitamini açısından yardım edilir.

Veganlar, diyetlerinde B12’yi doğal olarak karşılayan hayvan ürünleri bulundurmadığı için, B12 eksikliğini durdurmak için destek almaları gerekir. Bu özellikle hamilelik ve emzirme döneminde oldukça ağırlık talep eder. Fakat B12 takviyesi böbrek hastalığı olan kişiler için önerilmez.

İLİşKİLİ HABERLER Kronik Yorgunluk Sağlıksız Karaciğerin İlk Belirtileri Arasında

Kronik Dermansızlık Sağlıksız Karaciğerin İlk Belirtileri Aralarında

B12 Vitamini Nedir? Faydaları Nelerdir?

B12 Vitamini Nedir? Faydaları Nelerdir?

Uykusuzlukla Baş Etme Yöntemleri! Covid-19'dan Korunmak İçin Düzenli Uyku Şart

Uykusuzlukla Baş Etme Yöntemleri! Covid-19’dan Korunmak İçin Uyumlu Uyku Durum

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

İLİşKİLİ GALERİLER B12 Bakımından Vitamin Deposu Besinler

B12 Bakımından Vitamin Deposu Besinler

Unutkanlığın Şifası Gıdalar

Unutkanlığın Şifası Gıdalar

Unutkanlığa Karşı Etkili Besinler

Unutkanlığa Aleyhinde Etkin Besinler

Yorgunluğun Giderilmesini Sağlayan Yöntemler

Yorgunluğun Giderilmesini Sağlayan Yöntemler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.