DOLAR 32,2062
EURO 34,7500
ALTIN 2.454,52
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Elmanın Cilde Faydaları

25.06.2020
A+
A-

Elmanın Sağlığa Faydaları var mı? Elmanın cilde faydası neler? gibi sorularının yanıtına sizler için derledik. İşte detaylar…

Oldukça sevilen ve çok tüketilen meyvelerden biri olan elma, her mevsimde bulunabilme özelliği ile de oldukça sağlıklı bir meyve. Her mevsim rahatlıkla bulabildiğimiz bir meyve olan elmanın sıhhat açısından faydaları bir hayli fazla olduğu da cümbür cemaat tarafından biliniyor bunun yanı sıra elmanın cilde faydaları da epeyce fazla. Kırmızısından yeşiline, yeşilinden tutun sarısına değin vitamin ve mineral deposudur elmalar.

Bu vitamin ve mineral deposu olan elmalar keza fito gıda maddesi grubunda yer alır. Fito besinler, karbonhidrat ya da protein taşıyan et, ekmek, makarna gibi besinler olmayan ve hayatımızı idame ettirmek için gerekli besinlerin dışında tüketilmesi kişinin zevkine bırakılmış lakin hastalıkları engellemede en manâlı besin gruplarından biridir.

Elmanın Sağlığa Faydaları
Vitamin, mineral ve lif deposu olan elmalar üzerinde yapılan araştırmalarda insan sağlığı üstünde birçok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Elmanın sağlığa faydaları;
• Kötü kolesterolün oranını düşürme
• Yaşlanmanın beyindeki etkileri ile çaba ederek Alzheimer’dan uzakta tutabilme
• Tüketildiği takdirde ağız içinde bakteri seviyelerini düşürerek ağız ve diş sağlığını koruma
• Yüksek lif oranı doğru Parkinson hastalığına karşı koruma
• Bağışık sistemini kuvvetlendirme
• Beyin ve yürek sağlığını koruma
• İçerisinde yer alan flavon bakımından zengin olması doğru kanser hücrelerinin büyümesine karşı etkileri ile elmanın birçok faydası var. Bütün bunların yanı sıra elmanın cilde faydaları da azımsanamayacak dek fazla sayılır.

Elmanın Cilde Faydaları
Yapılan araştırmalar da elmaların kötü kolesterolün seviyesini düşürme, beyin ve kalp sağlığını koruması ile kalmayarak bununla beraber kanser hücrelerine karşı savaşan ve büyümelerini engelleyen doğaüstü meyvedir. Cisim sağlığımız için epeyce yararlı bir meyve olan elmanın cilde faydaları da epeyce fazla. Peki, elmanın cilde faydaları neler?

• Elma cildi nemlendirici ve temizleyici etkiye sahiptir. Bu etkilerinden muamele etmek için ahenkli tüketilmesi nasihat ediliyor.
• Rendeleyip yüze sürüldüğünde kırışıklıkların oluşmasını ve oluşan kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur
• Cildinizin yağ dengesini de korur
• Cildin sağlıklı ve genç kalmasını sağlar
• Güneş’in zararlı ışınlarına karşı koruyucu etkisinin yanı sıra güneş yanıklarına aleyhinde da iyi gelir.
• Keza elma deri için tonik işlevi de görür
• Güneş yanıklarına karşısında
• Düzenli tüketildiği takdirde cilde canlılık ve parlaklık kazandırır
• Cildin gözeneklerine dolan fazla yağı ve kiri arıtma gibi çoğu etkisi vardır elmanın deri üzerinde.

Elmanın cilde faydası oldukça fazla bu faydaları görmenizi sağlayacak bir takım maskeleri sizler için derlerdik;

1. Bir adet elmanın rendeleyerek çıkardığınız suyunun içine bir adet E vitamini kapsülü ve iki tatlı kaşığı ekleyerek bir karışım oluşturun. Oluşturduğunuz karışımı cildinize uygulayıp 20 dakika beklettikten daha sonra ılık suyla yıkayın.

2. Kuru ciltler için bir çay kaşığı elma rendesi ve birkaç damla gliserini karıştırarak yüze eşdeğer bir şekilde sürün. 15 dakika cildinizde bekletin ve ardından ılık suyla yıkayın.

3. Cildinizi ışıklandırma etkisi yaratması için bir adet elma rendesi, bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı yulaf ununu karıştırıp cildinize uygulayın. Ardından 15 dakika kadar cildinizde bekletip ılık suyla yıkayın

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.