DOLAR 32,3254
EURO 34,7388
ALTIN 2.408,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Yılmaz Özdil: “Kapora olarak Ağrı Dağı’nı isteyenlere Türkiye’yi verdiler!”

27.06.2021
A+
A-

Sezgin Baran Korkmaz’ın karapara ortağı, Ermenistan doğumlu Amerikan vatandaşı, diaspora mafyası Lev Aslan Dermen.

Lev Aslan Dermen’in avukatı, Mark Geragos.

Kim bu Mark Geragos?

Türkiye’den peşinat olarak Ağrı Dağı’nı isteyen arkadaş!

Dedesinin ve babaannesinin soykırımdan kurtularak ABD’ye göçettiğini öne süren, Ermeni kilisesini temsil eden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı ABD’de açılan sözde soykırım davalarının diaspora avukatı.

“Türkiye akıllı bir devlet olsa, topraklarının bir kısmını tazminat olarak Ermenistan’a verirdi, Ağrı Dağı iyi bir peşinat olabilir” diyor!

Sözde soykırım tazminatı almak için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na Ziraat Bankası’na Türk Hava Yolları’na dava açtı.

1915’te Ermenilerin paralarına el konulduğunu ve bu paraların Merkez Bankası’na aktarıldığını iddia ediyor.

Yüzmilyonlarca dolar tazminat istiyor.

Adana İncirlik Üssü’nün arazisini istiyor.

İstanbul’da araziler istiyor.

Müzelerdeki eserlerimizi istiyor.

New York Life Insurance şirketi, Osmanlı döneminde İstanbul’da şube açmıştı, çok sayıda Osmanlı vatandaşı bu şirketten hayat sigortası yaptırmıştı.

Mark Geragos bu şirketten hayat sigortası bulunan ve 1915 olaylarında ölenler adına dava açtı, 20 milyon dolar tazminat kazanılmasını sağladı.

Yine benzer şekilde, Osmanlı döneminde Ermenilere hayat sigortası yapan Axa şirketine dava açtı, 17 milyon dolar tazminat kazanılmasını sağladı.

Bu iki dava ABD’de emsal oldu, 10 binden fazla hayat sigortası poliçesi için mirasçılar tarafından davalar açıldı, duruşmalar devam ediyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.