DOLAR 32,2925
EURO 34,6258
ALTIN 2.413,46
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Yılın en iyi drama dizisi: Succession

25.08.2018
A+
A-

NE?

Adını kabaca ‘İntikal’ olarak çevirebileceğimiz dizide bir medya imparatorluğunun sahibiyle çocuklarının ilişkisi, iktidar savaşı var. Büyük patron 80 yaşında, emeklilik zamanı gelmiş. Mi acaba? İmparatorluğun tepesine geçmek için de kardeşlerden biri hazır. Mı acaba?

NEDEN?

Dizinin ilk dakikalarında, aile aleyhinde yayın yapan etkili bir internet sitesini satın alma görüşmeleri sırasında, yönetim kurulu üyelerinden biri, imparatorluğun başına geçmesi an meselesi olan Kendall Roy’a, “Babanı aramak ister misin?” diye sorar. Gerilim dolu kısa bir sessizlikten sonra Kendall cevap verir: “Sen babanı aramak ister misin?” Bu önemsiz görünen sahne, aslında bütün dizinin özeti. Alınan veya alınamayan kararlar, saptanan hedefler, seçilen yollar ve hepsinin ötesinde baskın bir babayla çocuklarının ilişkisi… Medya imparatorluğu denince, medyanın da konu edileceğini düşünüyor insan ama esas meselemiz aile içi ilişkiler. Dünyanın servetini elinde tutan yüzde 1’lik kesimde yer alan bir aileyi meşgul eden şeyler bizim sorunlarımızdan acaba ne kadar farklı?

NASIL?

class=’cf’>

30 beIN İZ belgesel kanalında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bir deniz zaferinin belgeseli yayımlanacak. Hüseyin Paşa’nın komuta ettiği Osmanlı filosuyla Venedik Cumhuriyeti arasında, 9 Şubat 1695’te geçen ve Osmanlı’nın zaferiyle sonuçlanan ‘Koyun Adaları Savaşı’nda batmış Venedik savaş gemilerinin kalıntılarına ulaşıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Özdaş’ın yürüttüğü Türkiye Batık Envanteri projesi kapsamında,
10 yılı aşkın bir süredir devam eden sualtı araştırmalarında bulunan kalıntıların tamamını çıkarmak için daha sonra bir kurtarma kazısı yapılacak. Savaş Karakaş ve ekibi 65 metre derinlikteki bu heyecanlı keşfi ‘Sudaki İzler’ için belgeledi. (beIN IZ, perşembe, 23.00)

 

HAFTANIN PROGRAMI

Stay Here (Netflix)

Airbnb gibi kuruluşlara kiralayacak yeri olanlara, ufak değişikliklerle nasıl daha yüksek kira geliri elde edebileceklerinin yolları gösteriliyor.


BEŞ PROGRAM

Tekrar: Vatanım Sensin (teve2, her hafta sonu, 20.00)

Maraton: Yüreğin Kadar (Kanal D, salı, 20.00)

Aktüalite: Zuhal Topal’la Sofrada (Fox, pazartesi, 16.30)

Yeni dizi: Nasıl Olur? (Discovery Channel, çarşamba, 22.50)

Yeni sezon: Ghoul – Platformun ilk orijinal Hint dizisi (Netflix)

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.